Pixar се отказа от кината за премиерата на анимацията "За душата"

Анимацията "За душата" на Pixar пропуска кината и ще има премиера на стрийминг платформата "Disney +" на Коледа, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Решението бе очаквано на фона на премиерите на дългоочаквани продукции през последните месеци на стрийминг платформи. След като филмът за Бонд "Смъртта може да почака" отложи насрочената си за ноември премиера, следващата голяма продукция от календара e "Жената чудо 1984" на "Уорнър Брос" , очаквана на 25 декември.

В четвъртък Националната асоциация на собственици на кина в САЩ обяви, че кампанията #SaveYourCinema е изпратила над 300 000 писма до Конгреса на САЩ. Кинематографисти, сред които Стивън Спилбърг, Джеймс Камерън и режисьора на "Жената чудо" Пати Дженкис са се присъединили към кампанията и лобират в Конгреса за финансова подкрепа за собствениците на кинотеатри. Организаторите твърдят, че без финансова помощ 69% от малките и средни компании, притежаващи кинозали, ще затворят или ще фалират.

"За душата" ще бъде достъпна за абонатите на Disney+ без допълнителна такса. Миналия месец Disney пусна игралния филм "Мулан" на платформата си с над 60 милиона абонати, но с допълнителна такса от 30 долара.

Пандемията нанесе сериозни щети на Disney. Неотдавна компанията обяви, че ще съкрати 28 000 служители, повечето от които са на щат в парковете и курортите "Дисниленд" в Калифорния и Флорида.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини