Синя и зелена зона в София ще могат да се плащат през Viber

Центърът за градска мобилност в София стартира нов канал за комуникация. Чрез интерактивен чатбот във Viber всеки ще може да получава новини за трафика в града, актуални разписания и маршрути на обществения транспорт, както и информация за паркирането и за видовете превозни документи, съобщават от ЦГМ.

За пръв път във Viber ще бъде възможно и заплащането на синя и зелена зона, благодарение на съвместната инициатива на водещата комуникационна платформа и ЦГМ.

"Потребителите ще имат възможността да изтеглят и безплатния стикер пакет на ЦГМ, който представя често срещани, а и забавни ситуации от ежедневието на забързания градски човек. Чрез свалянето на пакета те ще бъдат автоматично добавени към чатбота", казва Никола Рогачев, председател на Съвета на директорите на ЦГМ, цитиран от пресцентъра на дружеството.

Новият канал за комуникация има за цел да улесни максимално достъпа до информация на хората. В него ще има новини за промени - маршрутни или в паркирането, ще може да се проверят условията за издаването на превозни документи или пък такива за винетни стикери, ще може да се видят най-близките пунктове за продажба и още много услуги.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини