Радев и Каракачанов откриват международното военно изложение в Пловдив

В Пловдив започва традиционното изложение за отбранителна техника "ХЕМУС". В 25-годишното юбилейно издание участват 90 фирми от 16 държави.

В рамките на изложението, освен представяне на образци за въоръжение и техника, ще има демонстрационни стрелби и научни конференции.

Форумът ще бъде открит в 11 ч. от президента Румен Радев. Ще присъства и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

"ХЕМУС" 2020 е уникално с това, че се провежда в реална обстановка въпреки пандемията от коронавирус, обясни за БНТ зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков. Близо 90 български и чуждестранни компании ще покажат своите продукции, свързани с отбраната.

Имаме и увеличен интерес от страна на чуждестранни делегации, които да посетят изложението. Уникално е и пристигането на бразилска делегация, която посрещнах преди малко, допълни Величков.

Със сигурност това е форум, на който ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с развитието на технологиите във военната индустрия, обясни зам.-министърът.

Изложението е уникално и с това, че присъстват участници в проектите за модернизация на българската армия, коментира Величков.

Бих казал и една новина - на 2-ри, петък, ще бъдат отворени ценовите оферти на участниците за придобиването на бойните машини. Развива се и проекта за двата многофункционални патрулни кораба и се финализира договора, така че се надявам до началото на ноември да бъде факт, съобщи още зам.-министърът.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини