Вчера НСО действали по указания на стопанката на парламента

Служителите на НСО са действали по указанията на стопанката на парламента Цвета Караянчева. Това заяви държавният глава Румен Радев, помолен да коментира исканията вчера на протестиращите да разпусне службата.

Според държавния глава проблемът не е в НСО, а в начина, по който се управлява държавата и от производството на "нефелни и лобистки закони". Когато едно управление не решава проблемите и се крие от тях, каква е логичната развръзка? Хората да дойдат при това управление, посочи държавният глава.

Затова Румен Радев призова за законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхвата на действие и контрола върху НСО. Ако има призиви за закриване на НСО, това може да стане чрез закон, защото закон учредява тази служба. Когато искаме да бъде закрита службата, тези, които го искат, съответно и парламентът, трябва да посочат коя друг структура, личен състав и с какви правомощия ще поеме критични обекти от нашата национална сигурност, запита президентът.

Румен Радев честити празника на всички хора и настоя столицата да се развива с уважение към историята. Трябва да пазим всяко дърво в града, да ценим всеки исторически паметници, да се грижим за него. Аз съм убеден, че този град на свободни хора ще направи така, че да имаме достойно бъдеще не само за града, но и за всички хора в България, подчерта Радев.

Вчера в сградата на Партийния дом майки на деца с увреждания и граждани поискаха достъп до парламентарни комисии. Те не бяха допуснати и се барикадираха в деловодството. Привечер служители на НСО изведоха протестиращите от парламента. Служителите на реда изнесоха на ръце нежелаещите да напуснат сградата, около която беше построен полицейски кордон.

След обвинения в насилие спрямо протестиращите майки, Националната служба за охрана излезе с официална позиция във връзка със събитията в Народното събрание. НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели и ще се противопостави остро на всякакви опити в тази посока, се казва в позицията. В нея са изброени законните основания за действията на службата при принудителното извеждане от охраняемия от НСО обект - сградата на Народното събрание.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    3,
    3,14
    5 -3
    14:36, 17 сеп 2020
    Как може служителите да се подчиняват на неадекватните заповеди на една проста п...а!!!
  • 2
    19
    1952
    2 -4
    15:28, 17 сеп 2020
    Борисов и американците не те искат,а европейците-въобще!Махай,се час по-скоро!
  • 3
    Ин
    Инна
    3 -1
    16:40, 17 сеп 2020
    Тия "протести" не ги ли разбрахте чии интереси хранят?

    Да си припомним ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ откъде стартираха. Не че на българите внезапно им залипсва нещо посред лято, не. Просто съветници на президента бяха арестувани за опасно поведение и чергата на президента замириса на огън.

    За замитане на следите той "поведе народа" срещу малки и големи, реални и измислени дефекти на управлението с цел тук и сега да не допусне това правителство да продължи да арестува олигарси и да им съсипва престъпния бизнес!

    С цел не просто да свали един премиер или дори всички министри. Целта е анти ЕС! И това се чува от най-глуповатите протестиращи, които са и мнозинство поне по Интернет...

    Залогът е много, много голям. Не виждате ли, че сегашното правителство драговолно се обезглави, свиква ВНС и всичко прави - но да остане България в ЕС, и в европроектите...

    Но протестърите бутат БСП безплатно към властта... Не мога да разбера тия които искат "да сме с Русия" защо не идат да живеят там или поне да пратят някое дете да учи в Москва? Не, защото знайно е че там няма демокрация, нито просперитет. В техните собствени носталгични предавания 80% от артистите и певците са избягали чак в САЩ.

    Питаме ли се, защо?
    • Ol
      Oleg
      0 0
      14:20, 18 сеп 2020
      Помия!
  • 4
    Да
    Дамян
    0 -1
    20:28, 17 сеп 2020
    За да се ориентираш в ситуацията трябва да чуеш и двете страни , и протестиращи и управляващи.Само че когато слушаш само Нинова , гледаш само чалгарската телевизия , бтв или Евроком , ти си брониран здраво в главата и отхвърляш всяка разумна мисъл. Мат`риал, какво да правиш.
    • Ол
      Олег
      0 0
      14:20, 18 сеп 2020
      Демек да четем ПИК и да гледаме НОВА?
Последни новини