Местната управа в Одрин в готовност да помага при погранични кризи

Областният управител на Хасково и управата на Одрин в готовност да си сътрудничат за овладяване на пограничните кризи, съобщиха от Областна администрация.

Двустранна среща между областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и заместник-кмета на Одрин Селчук Шакир се проведе на границата на двете страни. Темата на разговорите беше пожара в Сакар планина. На срещата присъства комисар Николай Вълчев - директор на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Заместник-кметът Селчук Шакир предложи всякакъв вид помощ от турска страна за овладяване на огнената стихия и пожела скорошно потушаване на пожара, обхванал близо 50 хиляди декара площ в пограничния район.

„Ако огънят премине границата, сме готови да помогнем по всякакъв начин“, увери заместник-кметът на турския град.

Д-р Стефка Здравкова благодари на заместник-кмета на Одрин за предложената помощ от турската страна, както и на валията на Одрин Екрем Каналп, с който по-рано проведе телефонен разговор по повод нестихващия три денонощия пожар.

„Турция и България са две съседни, приятелски и съюзнически страни, които активно и ползотворно си сътрудничат в много области, в това число и в овладяване на кризи. Разчитаме да продължим доброто си партньорство“, заяви областният управител на Хасково.

Към момента пожарът в Сакар планина е локализиран. На място дежурят противопожарни екипи, които следят ситуацията и не допускат разгарянето на огъня и разширяването на периметъра му.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Hi
    Hinguan
    17 -4
    18:11, 11 авг 2020
    "Ако огънят премине граница сме готови да помогнем"..той като я премине ще е пожар на турска територия вече..на кого ще помагате??
    • 11
      11
      6 -1
      22:14, 11 авг 2020
      на тези дето са ги любили 100летия
  • 2
    Бе
    Бей Дървар от Гроб/ДПС
    4 0
    07:50, 12 авг 2020
    Сега ще има дървени въглища
    за барбекютата в Одрин и Истанбул :))
    ....
    Бая дъбова гора даде фира - към 20 милиона евро :))
  • 3
    Ес
    естет
    2 0
    09:11, 12 авг 2020
    На областната гъзат и' стърчи два метра след нея.
Последни новини