Дончева: СИК брани Борисов, Ламбовски е агент-провокатор

В старите антифашистки сюжети имаше една фигура, наречена агент-провокатор, това е Ламбовски. Така Татяна Дончева коментира излъчване на живо във Фейсбук на лидера на „Да, България“ Христо Иванов от протестите на „Орлов мост“, което разбуни духовете в социалните мрежи.

На видеото се вижда как към него се приближава бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски и споменава името на бизнесмена Младен Михалев – Маджо.

"Когато има лайв излъчване, всеки може да се пъхне в екран, да подхвърли една реплика, при която едва ли можете да реагирате точно, освен да спрете предаването. Аз не вярвам, че Христо Иванов е спрял излъчването, защото смятал, че ще злепостави Ламбовски. По-скоро го е спрял, защото не е знаел какво още ще изръси Ламбовски пред камерата“, коментира Дончева.

Според нея нищо от това не уличава Христо Иванов, но показва, че групировката СИК, която брани Бойко Борисов, може да използва и такива хора за дискредитиране на част от разпознаваемите фигури на протеста. Дончева бе категорична, че  Ламбовски е момче на групировката СИК.

Тя разказа и за битието му на депутат от НДСВ.

"Ламбовски е странна персона. Като депутат имаше огромни интереси в енергетиката, които никак не се вписват нито в неговото образование, нито в неговата квалификация. Изведнъж този човек започва да се явява в друга битност - на свидетел по разни дела, ама странен свидетел. По делото Ченалова той е бил свидетел, че някой му казал нещо - как делото било уредено при Ченалова. Нерде Ямбол, нерде Стамбол! Какъв си ти? Какъв се явяваш в едно дело? Какво точно доказваш? Защо през теб обвинението си доказва обвинителни тези след като ти нито си свидетел, нито можеш да потвърдиш нещо? По същия начин Ламбовски се появява в "Осемте джуджета". Той твърди, че Димитър Франтишек, тогава ръководител на Специализирания съд, му дал едни пари, които са иззети като веществено доказателство от обвиняеми лица. Има ред за съхраняване на веществени доказателства. Има и ред за съхраняване на пари. Честна дума, аз за пръв път чувам да съхранява обвинението пари в някой, когото хваща от пътя. Като какъв му дават парите на Ламбовски? Пред какво сме изправени? Обвинението не може да съхранява пари, иззети по дело, в някакво трето частно лице. В това съм категорична! Тепърва ще се рови какво е станало в "Осемте джуджета", какво е иззето? Очевидно Гешев е чадър за тази работа, но ние, от гражданското общество трябва да стигнем до край. Докато прокуратурата се ръководи от Гешев, който има някаква причастност в цялата работа... Всичко, което ставаше докато Гешев беше в Специализирания съд, ставаше с негово знание и съгласие, така че той има доста точки натрупани по основание на неговото отстраняване, което да е обосновано и логично за всякаква международна институция", каза Дончева.

Според нея отстраняването на Гешев виси на техническото мнозинство във ВСС, не на аргументите. 

„В следващ парламент със следващо парламентарно мнозинство ще се окаже, че и мнозинството на ВСС ще бъде различно“, отбеляза лидерът на „Движение 21“.

Дончева е категорична, че протестите имат супер важна роля.

"Гражданското общество, което изглеждаше мъртво, не заспало, се събуди. Дойдоха нови поколения. След като тази формация на неграмотниците ГЕРБ успя дълго да стои на власт и да ни ходи по главите, интелигентните млади хора също ще се справят“, заяви тя.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Бо
    Божке
    12 -14
    13:13, 11 авг 2020
    Адвокатката на Мафията МУЛТИГРУП и на поправката ВАНКО-1 другарката Дончева 😂😂😂
    • Ко
      Който е сложил минус
      5 0
      22:35, 11 авг 2020
      На бялото не можете да кажете черно.
      Тя Дончева си е работила в Мултигруп, а за поправката ВАНКО-1 в НК си има стенограма от парламента.
    • Аз
      АЗ ТИ СЛОЖИХ МИНУС
      1 -2
      08:45, 12 авг 2020
      Дончева като е работила за мултигруп и ванко 1 трябва ли шайката да остане на власт. Къде е едното къде е другото.
  • 2
    12
    123
    10 -9
    14:04, 11 авг 2020
    И ти другарко Дончева , на къде?
    Гледай си старините и си получавай пенсийката, и ти отдавна си прочетен вестник.....
  • 3
    Si
    SIC
    10 -4
    16:09, 11 авг 2020
    Гърбавите се разврякаха, криминалният им вожд е посран.
  • 4
    Ха
    Хаха
    3 -1
    22:33, 11 авг 2020
    М.у.л.т.и.г.р.у.п(ДС+Д.П.С+БСП) вечната любов на Дончева.
  • 5
    До
    Дончевица
    1 -1
    09:03, 12 авг 2020
    Адвокатката на Червената мафия. И тя тръгнала да прави анализи. Краде с шепи,докато беше депутатка в БСП. Сега ще коментира власта! Я се скрий някъде комунистическа гнида,такава!
Последни новини