Тим Кук се нареди сред милиардерите

Тим Кук, главният изпълнителен директор на Apple, най-накрая стана милиардер, макар че не попада в списъка на 500-те най-богати хора на планетата. Личното забогатяване на CEO-то се случва на фона на нови финансови рекорди от Apple.

В последните дни Apple, която е най-скъпата компания в света, се доближи до 2 трилиона долара по показателя пазарна капитализация. В резултат на това, ръководителят на компанията Тим Кук току-що стана милиардер.

Именно експлозивното поскъпване на акциите на Apple допринесе за влизането на нейния лидер в „клуба на милиардерите”, става ясно от публикация на Блумбърг.

Но докато шефът на Amazon Джеф Безос може да се похвали с богатство от почти 200 милиарда долара, Тим Кук дори не попада в списъка на 500-те най-богати хора на планетата.

Оценката за състоянието на CEO-то на Apple се основава на анализ на регулациите и прилагането на пазарните показатели за типично богат инвеститор към неговите приходи от продажба на акции. Колко точно е състоянието му не се съобщава.

Тим Кук е известен с това, че харчи много пари за благотворителност и понякога прави това анонимно. Ето защо богатството на шефа на Apple може да бъде по-малко или по-голямо от изчисленото по наличните данни.

Източник: technews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини