Стрелба край Белия дом прекъсна Тръмп (видео)

Стрелба край Белия дом наложи извеждане за кратко на президента Доналд Тръмп от залата за пресконференции. Агент на Сикрет сървис и мъжът, предизвикал инцидента, бяха откарани в болница, съобщиха осведомителните агенции.

Тръмп внезапно бе изведен от охраната си от залата за брифинги около три минути след началото на редовната му среща с пресата за коронавирусната криза. Малко по-късно той се върна и каза, че е имало стрелба край Белия дом, но ситуацията е под контрол, а служителите по сигурността не са го отвели в бункера под Белия дом, а само в Овалния кабинет.

Сикрет сървис потвърди в Туитър, че на ъгъла на 17-а улица и Пенсилвания авеню, на няколко пресечки от Белия дом, е имало стрелба с участието на неин служител.

По-късно бе уточнено, че 51-годишен мъж се е доближил до служител на Сикрет сървис, който бил на пост близо до Белия дом, заявил, че има оръжие, извадил "предмет от дрехите си" и застанал в позицията за стрелба. Агентът го прострелял в торса.

И двамата са откарани в болница, се казва в туита на президентската охрана.

Разследването продължава, като силите на реда се опитват да определят мотивите на заподозрения. Според пожарната служба на окръг Колумбия той е със сериозни наранявания, а властите проучват дали има история на психическо заболяване.

Тръмп похвали работата на служителите на Сикрет сървис и заяви, че се чувства в безопасност.

Коментари в сайта

Последни новини