Доган се включи в бийч партито край сарая

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се включи в съботното протестно събитие "Доган сарай бийч фестивал" (Dogan Saray Beach Festival) в парк “Росенец“. Toй излезе на оградата на имението и изслуша протестиращите.

От излъчване на живо се чува как Доган изслушва исканията на протестиращите и отговаря лаконично с "да" и "добре", включително на призивите да махне Борисов и Гешев. 

След това се оттегля обратно в покоите си, помахвайки на протестиращите.

“Вие разпределяте баницата. Разпределяйте я точно и ние искаме да живеем. Да ядем заедно баницата“, каза една от протестиращите. 

Те го призоваха да има шанс за България, за да може младите да се върнат. 

“Да започнем със спазване на законите“, призова друга протестираща.

Изявата на Доган бе посрещната със скандирания "Оставка", а в края ѝ той помаха на протестиращите. 

Dogan Saray Beach Festival и масово плажуване при подпорната стена на Алепу са част от протестните акции, които продължават в събота и по Черноморието. Събитието “Dogan Saray Beach Festival“ в парк “Росенец“ е организирано в социалните мрежи и е под надслов “Искаме Доган да уволни Борисов“.

"Там има нахвърляни камъни. Нахвърлили са ги, за да могат да ограничат достъпа на плажуващите. Ще направим една пирамида от камъни, ще забием трибагреника отгоре. Подадох искане към министъра на регионалното развитие и благоустройството да разкрие спасителен пост на обекта. Подозирам, че това ще прерасне – няма да е само събота и неделя. Това е моята цел – не постоянно да приканвам хората да ходят там, а те да го правят сами. Да има движение, за да не могат да ги ограждат, да слагат бариери и огради“, обясни един от организаторите Асен Бонджев пред БНР.

Природозащитници в събота организираха масово плажуване на плажа пред “подпорната стена” на Алепу. Строежът се намира на брега на морето и попада в едноименната защитена местност. Гражданското недоволството срещу строежа започна през юни и предизвика няколко мирни протеста в страната.

Подпорната стена на Алепу се превърна в символ на корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни, каза пред БНР-Бургас организаторът на протеста Кремена Ватева.

“В разгара на политическата криза у нас ще напомним отново за екологичните проблеми, от които започна гражданското недоволство през юни. Заради презастрояването по Черноморието ни, изсичането на горите, багерите в планините и замърсяването на реките. Заграбването и унищожаването на нашата природа трябва да спре!“, посочи тя.

До подпорната стена ще бъде струпана грамада от камъни и надпис “Оставка“. Инициативата е подкрепена от неправителствената организация „Правосъдие за всеки“, Коалиция “За да остане природа в България“, Сдружение “Да запазим Корал“, Гражданска група “Бетономорие“, Фейсбук групата “Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“ и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа.

 
Източник: mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Иц
    Ицо Тотев
    5 -2
    23:24, 8 авг 2020
    Не е важно дали е Ахмед Доган Или Румен Радев важното е да се искат оставките на мутрите Христо Иванов и Марио Бисеров и директора на пощата.
  • 2
    Ха
    Хасковския Ботев-Канев
    3 -1
    23:29, 8 авг 2020
    Един много точен коментар от слънчасал пенсиониран чиновник. В София се изсипа много дъжд и затова софиянци все още не са слънчасали.
  • 3
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 -1
    11:18, 9 авг 2020
    А каква е аналогията между потурчения ******* и тоя: https://img51994.domkino.tv/img/2019-04-01/fmt_114_24_original.png ?! Маймуни, замаяхте се бе! Я си плеснете сами 1 шамар, да се върнете у реалността! ...че ако ви плеснем аз, ще се нас ерете.
    • Ак
      Ако доктора ти
      0 0
      23:01, 9 авг 2020
      Не вдига телефона пий каквито и да са хапчета. Шанса е малък но все пак има
  • 4
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    11:19, 9 авг 2020
    Потурчен ******.
    • Ас
      АСЕН ИЛИЕВ
      0 0
      12:18, 10 авг 2020
      Потурчен или не, върти ви на пръста си вече три десетилетия.
Последни новини