Каква ще е съдбата на малтретираното от майка си дете от Перник?

Преди дни се появи клип в социалните мрежи, на който се виждаше, как майка малтретира тригодишното си момиченце. Случаят е от Перник. Последва незабавна намеса на институциите. Момиченцето беше настанено в приемно семейство, а майката в психиатрия. Майката се оказа силно релегиозна.

Какво е бъдещето на детето. И какво успяха да свършат институциите?

„От обследвания кръг близки – всички отказаха да полагат грижи за детето. Това са всички роднини по майчина и бащина линия – баби, сестри и братя”, казва Румяна Герова, началник отдел „Закрила на детето” в Перник пред NOVA.

„Мотивът им е, че нямат финансова възможност, други правят ремонт в жилищата си. Тези аргументи трябва да говорят на всички, че това не може да бъде основателна, а само временна причина. Единственият, който прояви желание е бащата на детето”, добавя Герова.

Той е подал заявление, че иска да се вижда с детето, като е направен и график за срещите. Вече е имало една такава между двамата, като предстои и втора.

„Насочваме бащата към доставчик на социална услуга на територията на Перник, за да може да се оцени неговата възможност да се грижи за това дете”, казва Герова.

Майката е настанена за лечение. Тя споделя, че е била изцяло сама в грижите си към детето. Единственият човек, който се интересува от нейното състояние е бащата на първото й дете.

„Нямаме данни дали тя е принадлежала към някаква религиозна общност. Имала е някаква вяра, която й е помагала”, каза още Герова.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини