Може ли новият коронавирус да се крие в мозъка и тестисите

Тъй като милиони хора се възстановяват от COVID-19, въпросът без отговор е до каква степен вирусът може да се „скрие“ при привидно възстановените индивиди.

Ако е възможно, може ли това да обясни някои от дългосрочните симптоми на COVID-19 или да представлява риск от предаване на инфекция на други хора дори след възстановяване?

Уилям Петри е лекар-учен по инфекциозни заболявания в Университета на Вирджиния, където се грижи за пациенти с инфекции и провежда изследвания на COVID-19. В The Conversation той разгледа накратко това, което се знае днес за хроничния или персистиращ COVID-19.

Какво представлява хронична или персистираща вирусна инфекция?
Хроничната или персистираща инфекция продължава месеци или дори години, през което време вирусът се произвежда непрекъснато, макар и в много случаи при ниски нива. Често тези инфекции се появяват в така наречения имунизиран сайт.

Какво е имунопривилегировано място?
Има няколко места в тялото, които са по-малко достъпни за имунната система и където е трудно да се изкорени всика от вирусните инфекции. Тези места са централната нервна система, тестисите и окото.

Смята се, че еволюционното предимство на наличието на имунологичен привилегирован регион е, че защитава места като мозъка например, от увреждане от възпалението, което се получава, когато имунната система се бори с инфекция.

Имунопривилегированото място не само е трудно за влизане на имунната система, но също така ограничава протеините, които увеличават възпалението. Причината е, че докато възпалението помага да се убие патоген, то може също да повреди орган като окото, мозъка или тестисите.

Резултатът е неспокойно примирие, при което възпалението е ограничено, но инфекцията продължава.

Латентна инфекция срещу персистираща вирусна инфекция
Но има и друг начин, по който вирусът може да се скрие в тялото и да се регенерира по-късно.

Латентна вирусна инфекция се появява, когато вирусът присъства в заразената клетка, но спи и не се размножава. В латентния вирус присъства целият вирусен геном и инфекциозният вирус може да се въпроизведе, ако латентността приключи и инфекцията станат активна.

Латентният вирус може да се интегрира в човешкия геном, както например ХИВ, или да съществува в ядрото като самовъзпроизвеждащо се парче ДНК, наречено епизома.

Латентният вирус може да се активира и произвежда инфекциозни вируси и това може да се случи месеци до десетилетия след първоначалната инфекция. Може би най-добрият пример за това е варицелата, която макар и привидно изкоренена от имунната система, може да се активира отново и да причини херпес зостер десетилетия по-късно.

За щастие, варицелата и зостерът вече са предотвратени чрез ваксинация. Да се ​​заразиш с вирус, способен да предизвика латентна инфекция, означава да бъдеш заразен до края на живота си.

Как вирусът се превръща в латентна инфекция?
Херпесните вируси са най-често срещаните вирусни инфекции, които установяват латентност.

Това е голямо семейство от вируси, чийто генетичен материал, или геном, е кодиран от ДНК (а не РНК като новия коронавирус). Херпесните вируси включват не само херпес симплекс вируси 1 и 2, които причиняват орален и генитален херпес, но и варицела.

Други херпесни вируси, като вируса на Epstein Barr, причинителят на мононуклеоза и цитомегаловируса, който е особен проблем при имунодефицитни индивиди, също могат да се появят след латентност.

Ретровирусите са друга често срещана фамилия от вируси, които установяват латентност, но по различен механизъм от херпесните вируси. Ретровирусите като ХИВ, които причиняват СПИН, могат да вмъкнат копие от техния геном в човешката ДНК, която е част от човешкия геном.

Там вирусът може да съществува в латентно състояние за неопределено време в заразения човек, тъй като вирусният геном се копира всеки път, когато ДНК се репликира и клетката се дели.

Вирусите, които остават латентни при хората, са трудни или невъзможни за изкореняване на имунната система. Това е така, защото по време на латентността може да има малко или никакво производство на вирусен протеин в заразената клетка, което прави инфекцията невидима за имунната система.

За щастие коронавирусите не установяват латентна инфекция.

Може ли да хванете SARS-CoV-2 от сексуален партньор, който е оздравял от COVID-19?
В едно малко проучване новият коронавирус е открит при спермата при една четвърт от пациентите по време на активна инфекция и при малко по-малко от 10% от пациентите, които очевидно се възстановяват.

В това проучване е била открита вирусна РНК и все още не е известно дали тази РНК е от все още заразен или мъртъв вирус в спермата, и ако е жив, дали вирусът може да се предава по полов път. Толкова важни въпроси остават без отговор.

Еболата е много различен вирус от SARS-C0V-2, но въпреки това служи като пример за вирусна персистентност в имунологично привилегированите места. При някои индивиди вирусът на Ебола оцелява в привилегировани имунни места в продължение на месеци след излекуване на острото заболяване.

Оцелелите от ебола са документирани с трайни инфекции в тестисите, очите, плацентата и централната нервна система.

СЗО препоръчва на мъжете, оцелели от Ебола, спермата да се тества за вирус на всеки три месеца. Също така се препоръчва двойките се въздържат от секс в продължение на 12 месеца след оздравяване или докато тестовете на спермата на мъжа са отрицателни за ебола два пъти.

Както бе отбелязано по-горе, трябва да научим повече за персистиращите инфекции с новия коронавирус, преди да можем да разгледаме подобни препоръки, подчертава проф. Петри.

Могат ли постоянните симптоми след COVID-19 да се дължат на персистиране на вируса?
Възстановяването от COVID-19 е забавено или непълно при много хора със симптоми, включително кашлица, задух и умора. Изглежда малко вероятно тези конституционни симптоми да се дължат на вирусна персистенция, тъй като симптомите не идват от имунологично привилегировани места.

Къде другаде може да се запази новият коронавирус след възстановяване от COVID-19?
Други места, където е открит коронавирус, са плацентата, червата, кръвта и, разбира се, дихателните пътища. При жени, които хващат COVID-19, докато са бременни, плацентата развива дефекти в кръвоносните съдове на майката, снабдяващи плацентата.

Значението на това за здравето на плода обаче тепърва ще се определя.

Новият коронавирус може също да зарази плода чрез плацентата. И накрая, новият коронавирус също присъства в кръвта и носната кухина и небцето до месец или повече след инфекцията.

Нарастващите доказателства показват, че SARS-CoV-2 може да зарази имунопривилегировани места и оттам да доведе до хронични персистиращи, но не и латентни инфекции.

Рано е да се определи до каква степен тези персистиращи инфекции засягат здравето на индивид като бременната майка например, нито доколко те допринасят за разпространението на COVID-19.

Както много неща в пандемията, това, което днес е неизвестно, ще се знае утре, така че следете и бъдете внимателни, за да не хванете инфекцията или, още по-лошо, да я разпространите на някой друг. Това призовава Уилям Петри, професор по медицина, Университет на Вирджиния.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Бо
  БОРИСЛАВ ЗАШЕВ.
  2 -1
  00:12, 4 авг 2020
  Манипулацията ,,корона вирус,, на световният ,,елит,,.

  Хора,мислете и анализирайте сами информацията която ви се поднася и не позволявайте никога някой да мисли и да взима решения вместо вас,защото ако го позволите ставате роби.

  Милиарди хора по света ги заразиха с информационния вирус на манипулацията.

  Aз, борислав зашев, не се страхувам от ,,корона вируса,,.

  Корона вируса не е опасен.това е поредният грипен вирус.

  Има лечение за него в българия и да не се страхуват и да разобличават тази световна манипулация.лечението е дело на българската биофармацевтична фирма (''immunotech laboratories ltd'' ( сайта : Immunh www.immunotechlaboratoriesbg.com).

  В сферата на биотехнологичните лекарства за имунната система на човека срещу спин,6 вида рак ,грипните вируси ,вируси,бактерии, и всички патогени.

  Лекарството -ваксина се казва ,,itv-1,,.

  Пожарникарката на републиката-така наричащата се премиерка бойка борисова е поредният слуга на тези които отвън му дърпат конците.казват му да подскача и той скача.казват му –да спре икономиката на страната и той я спря.вместо да успокояват хората,те ги паникьосват с тези пресконференции-сутрин ,обед и вечер.даже сега използват цялото това положение да не им се задават другите наболели въпроси-защо не вървеше икономиката и преди този ,,вирус,,.

  Maска за лице не съм слагал нито веднъж ,когато излизах навън между 13 март-30 април 2020 г. А това беше всеки ден.

  На властта и показах 3-те варианта на символа за среден пръст.

  Вирусите се лекуват ,но глупостта у хората е неизлечима и е за цял живот.

  Подръжниците (робите) на корона вириса-(обикновено са средно интелигентни хора (80%)),са много голяма опасност за останалите хора по света,но са кислород за всички управляващи по света ,за да продължат да манипулират плашейки с ,,невидимия враг,,.тръмп вече почна да ги разобличава в сащ.

  Mаските са,за да мълчите,а не за да ви пазят.

  Отидете масово на църква на 19 април 2020 г.(великден), с всички предпазни мерки и въобще не ги слушайте безбожниците какво ви говорят,защото те сега и от господ бог искат да ви лишат. В Светото писание е казано: "Там ще се уплашат те от страх, дето няма страх“ (Пс. 13, 5). В посланието си до апостолите за последните времена, Господ казва: „тогава човеците ще примират от страх и от очакване онова, което има да връхлети върху вселената, понеже и силите небесни ще се разклатят“ (Лк. 21, 26).

  И бог прати слугата си-дявола да въдвори ред по света,сред самозабравилите се политици и сивите кардиналчета седящи зад тях.

  Сега кукловодите знаеха много добре какво да направят и го направиха-насадиха невиждан и масов страх у хората по света.а страхът е истински,само когато врагът е невидим.това е нещо като глупостта.а страхът е най-хубавата стока. Как действа страхът върху човека?страхът отваря стреса,имунитета пада и се появяват болестите.

  Човешкият род ще преживее и тази ,,опасност,, ,но жалкото е, че сега ще го сполети най-голямото му ограбване за всички времена.

  Впрочем и маските не могат да спрат този вирус ,както и всеки друг вирус ,защото те са с големина под 1 микрон.лъжат ни още и за това че този вирус се задържал върху картон до 24 часа, а върху повърхности от пластмаса и неръждаема стомана - до 2-3 дни (но медни повърхности например го убиват до 4 часа) и че дни наред да се задържал (ако няма дезинфекция) върху дръжки на врати, работни плотове и пластмасови и хартиени опаковки.Источник (New England Journal of Medicine).Това поредната лъжа на контролираните от тях световни медии,фармацевтични фирми,доктори.......,защото никъде не добавиха за останалата част от ‘’изследването’’,а именно че Екипът е работил не с проби от коронавируса, а с негова имитация, за да проверят какво се случва, когато заразен има чрез кашляне контакт с въздуха и чрез докосване - с повръхностите в дома, болница, на обществено или работно място. Използвани са аерозоли, имитиращи капчиците от изкашляне или кихане. Источник (New England Journal of Medicine).

  Мийте със сапун редовно ръцете и лицето си,дизифенкцирайте дома си (1:5 белина и вода),слагайте маските на устата си и не се претеснявайте.ако може да се снабдите и с лампи излъчващи ултравиолетови лъчи с дължина 280 nm – 100 nm,ще е идеално.Ето данните за лампите:

  uvc-Ултравиолет c (къси вълни, дезинфекционни), 280 nm – 100 nm, 4,43 ev – 12,4 ev.  Изведнъж цялото човечество попадна под ударите на ограничителните мерки,налагани от правителствата на всички държави по света .казва се на хората да не излизат от домовете си,нарушителите на карантината се арестуват,наказват се с глоби или със затвор.на болните от корона вирус се гледа и се взимат мерки,както за болните от чума преди 500 години.

  И всичко това е прикрито под лозунга за добрата воля за справяне с корона вируса.дори за вируса на спин през 80-те ,който е десетки пъти по-опасен и по-смъртоносен от корона вируса,не предприеха тези мерки и не направиха тази невиждана световна истерия.дори през 1-та и 2-та световна война не беше така.

  Истината обаче е ,че милярди хора по света от две седмици са под домашен арест и жалкото е че това става със съгласието на хората.

  Отнеха,погазват,превзеха или съществено ни ограничиха основни човешки права и свободи като:

  - свободата на движение;

  - свободата на събиранията;

  - свободата да изповядваш своята вяра;

  - свободата на предприемаческата дейност;

  - правото на достъпно медицинско лечение и т.н.

  - използваха корона вируса за да отработят техниките ,за които са очаквали да им дойде времето:

  електронното подслушване,електронното следене,социалната манипулация,цялостен контрол върху информацията,заради г д а контролират населението.

  А пригласящите и байганьовци-политици по целия свят (всички до един изпълнителни до мозъка на костите си слуги.тук включвам и китайския полит ,,елит,, ),чрез всички световни медии и мозъчни аналитични манипулативни тръстове по света,умело и много хитро налагат следващия нов световен ред-пълното икономическо робство.а ограничителните мерки чрез закони може да се удължават отново и отново под претекста-,,имаме невидим враг,,. Едно е да наложиш ограничителни мерки и здравна хигиена,съвсем друго е ,,доброволно,, поставяне в състояние на затваряне у дома.това е чист и принудителен домашен арест и то със съдействието на държавата чрез репресивния и орган-полицията,а в някои страни и армията.после ще има мерки за възстановяването на икономиките,мерки за излизане от кризата и други такива с надзора на държавата,завоалирано с принципа:,,проблем-реакция-решение,,.а къде са в цялата тази ситуация журналистите и обществениците и критичното им мислене?няма ги.да ви кава ли защо ги няма и никога не ги е имало-ами защото те винаги под една или друга форма са били част от статуквото и част от властта.

  Това е една планирана акция на световния елит за въвеждането на непопулярни мерки,които видимо се одобряват както от всички политици по света ,така и от обикновените хора.стартират се нови начини на поведение в цял свят.даже стана модерно сред актьори,спортисти и позьори ,да се фукаш,че си болен от короната.

  И ако хората по света не слушат занапред,ще им спретнат поредната измислена заплаха-я от вирус,я от нещо друго.но нали знаете,а те го знаят,че когато им писне на хората,проумявайки ,че всичко се прави с цел за да ги манипулират и подчиняват,то тогава хората ще пометат всички политици и кукловодите им по света.

  Казвайки им с факти,че това е невиждана медийна манипулация (чрез информационен произвол и информационно наводнение), те групово и чрез извънредно гласувани набързо закони навсякъде по света те заплашват с : ,,това са фалшиви новини ( fake news ).наказва се с затворот 1 до 5 години и глоба от 1000 лева до 50000 лева ,,.и това се прави без дори да е посочено,каква е дефиницията за фалшива новина. Информационният произвол нарасна многократно. И за милиардите, които не са заразени с коронавирус, той е медиен образ, далеч по-заразен от прототипа си.

  На 13 март 2020 г.след като и нашите политици байганьовци въведоха (по-късно ,или по-рано го направиха и другите такива по света) извънредно положение в България,лъсна едно нещо-страхът от ,,врага,, изписан на лицето им.Този най-обикновен грипен вирус ,маркетингово го направиха да изглежда като най-смъртоносния вирус в човешката история.и насадиха страх и ужас у всички хора по света.затвориха и спряха икономиките да работят,направиха хората масово да са безработни,което ще доведе до невиждана рецесия.и хората по света ще обеднеят отново.Така кукловодите на световния полит ,,елит,, им наредиха да го направят и го направиха.на същите тези политици не им пука за обикновенните хора и това какво ще ги сполети,защото всички марионетки са милионери или милиардери,натрупали незаконните си пари ,от криминала дейност докато са на власт. Нacтoящaтa игрa e нaчaлoтo нa плaнирaния най-голям грабеж в човешката история,измaмa, в рeзултaт нa кoeтo aктивитe и нaтрупвaниятa нa мнoгo cтрaни, кoмпaнии и чacтни лицa щe бъдaт eфeктивнo прeрaзпрeдeлeни в пoлзa нa нacтoящaтa финaнcoвa oлигaрхия, и пo-кoнкрeтнo cрeд cтoтицитe нeйни cъcтaвни ceмeйcтвa.
  Ще спечелят 50-100 трилиона $ от цялата тази измислена истерия с която психясаха целия свят.


  Да ама не .Аз не ям доматите с колците и ще направя така ,че повече хора да го разберат и да проумеят ,че този вирус е обикновен и че има лечение за него в българия и да не се страхуват и да разобличават тази световна манипулация.лечението е дело на българската биофармацевтична фирма (''immunotech laboratories ltd'' ( сайта : Immunh www.immunotechlaboratoriesbg.com).

  В сферата на биотехнологичните лекарства за имунната система на човека срещу спин,6 вида рак ,грипните вируси ,вируси,бактерии, и всички патогени. Лекарството -ваксина се казва ,,itv-1,,.Създадено е преди 18 години.Мислите ли ,че българското лекарство-ваксина което унищожава ебола вируса -(Това е най-смъртоностният вирус на света -90 % от заразените умират между 6-тия и 10-тия ден след началото на симптомите ) ,същото лекарство-ваксина,което премахва хив вируса на спин от кръвта и от лимфната система на хората,

  които са болни от спин,няма да се справи с корона вируса сега?Бие го и ще го бие и занапред и още как.Бие е го като маче от дирек само с две инжекции биещи се мускулно.

  Само че за това не се говори нито от правителството ,нито от хората с власт които са го изпробвали през годините.Причината е една -не могат да имат власт и контрол над този който го притежава юридически и затова и не му помагат.

  Сега е шанса на България да се прослави с поредното откритие и това да доведе до просперитет за всички българи.

  Но повярвайте ми –тези майкопродавци няма да го направят ,защото не могат да вземат пари от това.

  Те и медиците им ,,експертчета,,ще рекламират по телевизиите и медиите ,чуждите фармацевтични фирми и лекарствата им,защото от там ще им се дават и ще взимат рушвети,а от българското лекарство-ваксина не могат,защото не им се дават.

  Ясни сте ми като бял ден всички такива подобни човечета,наречени полит ,,елит,, и техните дребни и дребнави морално човешки душици.

  Е,да сте ми живи и здрави,но нали знаете ,че и този ви грях ще е за сметка на поколенията ви до 9-то коляно занапред.

  Бог се е грижил,грижи се и ще се погрижи и занапред и затова.

  В българия има лекарство което унищожава корона вируса.

  Има лекарство-ваксина.Но власта не иска да го спомене дори,защото няма изгода от това.

  Лекарството-ваксина се казва ,,itv-1 – Immunh,, на българска биофармацевтична фирма ,,имунотех лабораториес бг оод,,( Immunotech Laboratories bg) в сферата на биотехнологичните лекарства за имунната система на човека срещу спин,6 вида рак ,грипни вируси ,вируси,бактерии, и всички патогени.Нашите лекарства-ваксини от една страна унищожават най-смъртоносните патогенни вируси и бактерии ,а от друга вдигат и възстановяват имунната система на човека.

  1.Това е сайта на фирмата ни в България.  Immunotech Laboratories bg  https://www.immunotechlaboratoriesbg.com/info-in-bulgarian.  Сега,в мътната вода, още четири вируса в пъти по-опасни вилнеят в България (а и по целия свят), когато заради кризата с корона вируса световният обществен организъм е сериозно отслабен, в атака преминават скритите вируси на манипулацията,глупостта, популизма и диктатурата.

  Абе каква пандемия? ‘’’’’Пандемията (от гръцки: παν, pan – „всички“ и δήμος, demos – „хора“) е проява на инфекциозно заболяване, което се разпространява сред населението на определен обширен географски регион, континент или по целия свят, като се заразяват много хора’’’’’.в България за 46 дни (днес е 2-ри май 2020 г.) има 1555 случея на заразени с 68 починали.и къде е в българия тази пандемия??Дори на грам не се доближава до дефеницията за пандемия.в света 3,3 милиона заразени с 230000 починали -пак не отговаря на дефеницията за пандемия.Даже мисля,че в 80 % от случеите лекарите просто ги оставят да починат ,защото и те са в целия този заговор.99 % от починалите имат по 5-6 други основни тежки заболявания. 95 % от починалите са на средна възраст 78 години.в същото това време в България за 1 месец са починали 2700 души болни от рак +още 4000 души=6700 души от различни други болести.а в целия свят за този 1 месец са починали 5 милиона души от различни болести,а всеки ден по света от глад умират 21000 човешки същества. Така ,че заповедта по света е:’’насаждайте страх чрез медиите’’.Нали трябва да се поддържа напрежението сред хората ! Не трябва даже отпускаме , че току - вижте , от болна нация (съответно и за цялото човечество) сме се обърнали на здрава нация , а това надали го искат някои особи измислили и задействали цялата тази смазана машина по целия свят! Треперете , народи , треперете ! В момента това вие работата , а не да работите и да си живеете спокойно живота ! Спокойствие ? Не е е е еееееееееее ! Никакво спокойствие ! Треперене му е майката , за да са спокойни шепа люде по света,които носят памперси на гащите!  Манипулацията ,,корона вирус,, на световният ,,елит,,.

  Хора,мислете и анализирайте сами информацията която ви се поднася и не позволявайте никога някой да мисли и да взима решения вместо вас,защото ако го позволите ставате роби.

  Aз, борислав зашев, не се страхувам от ,,корона вируса,,.

  Отидете масово на църква на 19 април 2020 г.(великден), с всички предпазни мерки и въобще не ги слушайте безбожниците какво ви говорят,защото те сега и от господ бог искат да ви лишат. В Светото писание е казано: "Там ще се уплашат те от страх, дето няма страх“ (Пс. 13, 5). В посланието си до апостолите за последните времена, Господ казва: „тогава човеците ще примират от страх и от очакване онова, което има да връхлети върху вселената, понеже и силите небесни ще се разклатят“ (Лк. 21, 26).

  И бог прати слугата си-дявола да въдвори ред по света,сред самозабравилите се политици и сивите кардиналчета седящи зад тях.

  Милиарди хора по света ги заразиха с информационния вирус на манипулацията.

  Сега кукловодите знаеха много добре какво да направят и го направиха-насадиха невиждан и масов страх у хората по света.а страхът е истински,само когато врагът е невидим.това е нещо като глупостта.а страхът е най-хубавата стока. Как действа страхът върху човека?страхът отваря стреса,имунитета пада и се появяват болестите.

  Човешкият род ще преживее и тази ,,опасност,, ,но жалкото е, че сега ще го сполети най-голямото му ограбване за всички времена.

  Впрочем и маските не могат да спрат този вирус ,както и всеки друг вирус ,защото те са с големина под 1 микрон.лъжат ни още и за това че този вирус се задържал върху картон до 24 часа, а върху повърхности от пластмаса и неръждаема стомана - до 2-3 дни (но медни повърхности например го убиват до 4 часа) и че дни наред да се задържал (ако няма дезинфекция) върху дръжки на врати, работни плотове и пластмасови и хартиени опаковки.Источник (New England Journal of Medicine).Това поредната лъжа на контролираните от тях световни медии,фармацевтични фирми,доктори.......,защото никъде не добавиха за останалата част от ‘’изследването’’,а именно че Екипът е работил не с проби от коронавируса, а с негова имитация, за да проверят какво се случва, когато заразен има чрез кашляне контакт с въздуха и чрез докосване - с повръхностите в дома, болница, на обществено или работно място. Използвани са аерозоли, имитиращи капчиците от изкашляне или кихане. Источник (New England Journal of Medicine).

  Мийте със сапун редовно ръцете и лицето си,дизифенкцирайте дома си (1:5 белина и вода),слагайте маските на устата си и не се претеснявайте.ако може да се снабдите и с лампи излъчващи ултравиолетови лъчи с дължина 280 nm – 100 nm,ще е идеално.Ето данните за лампите:

  uvc-Ултравиолет c (къси вълни, дезинфекционни), 280 nm – 100 nm, 4,43 ev – 12,4 ev.  Изведнъж цялото човечество попадна под ударите на ограничителните мерки,налагани от правителствата на всички държави по света .казва се на хората да не излизат от домовете си,нарушителите на карантината се арестуват,наказват се с глоби или със затвор.на болните от корона вирус се гледа и се взимат мерки,както за болните от чума преди 500 години.

  И всичко това е прикрито под лозунга за добрата воля за справяне с корона вируса.дори за вируса на спин през 80-те ,който е десетки пъти по-опасен и по-смъртоносен от корона вируса,не предприеха тези мерки и не направиха тази невиждана световна истерия.дори през 1-та и 2-та световна война не беше така.

  Истината обаче е ,че милярди хора по света от две седмици са под домашен арест и жалкото е че това става със съгласието на хората.

  Отнеха,погазват,превзеха или съществено ни ограничиха основни човешки права и свободи като:

  - свободата на движение;

  - свободата на събиранията;

  - свободата да изповядваш своята вяра;

  - свободата на предприемаческата дейност;

  - правото на достъпно медицинско лечение и т.н.

  - използваха корона вируса за да отработят техниките ,за които са очаквали да им дойде времето:

  електронното подслушване,електронното следене,социалната манипулация,цялостен контрол върху информацията,заради г д а контролират населението.

  А пригласящите и байганьовци-политици по целия свят (всички до един изпълнителни до мозъка на костите си слуги.тук включвам и китайския полит ,,елит,, ),чрез всички световни медии и мозъчни аналитични манипулативни тръстове по света,умело и много хитро налагат следващия нов световен ред-пълното икономическо робство.а ограничителните мерки чрез закони може да се удължават отново и отново под претекста-,,имаме невидим враг,,. Едно е да наложиш ограничителни мерки и здравна хигиена,съвсем друго е ,,доброволно,, поставяне в състояние на затваряне у дома.това е чист и принудителен домашен арест и то със съдействието на държавата чрез репресивния и орган-полицията,а в някои страни и армията.после ще има мерки за възстановяването на икономиките,мерки за излизане от кризата и други такива с надзора на държавата,завоалирано с принципа:,,проблем-реакция-решение,,.а къде са в цялата тази ситуация журналистите и обществениците и критичното им мислене?няма ги.да ви кава ли защо ги няма и никога не ги е имало-ами защото те винаги под една или друга форма са били част от статуквото и част от властта.

  Това е една планирана акция на световния елит за въвеждането на непопулярни мерки,които видимо се одобряват както от всички политици по света ,така и от обикновените хора.стартират се нови начини на поведение в цял свят.даже стана модерно сред актьори,спортисти и позьори ,да се фукаш,че си болен от короната.

  И ако хората по света не слушат занапред,ще им спретнат поредната измислена заплаха-я от вирус,я от нещо друго.но нали знаете,а те го знаят,че когато им писне на хората,проумявайки ,че всичко се прави с цел за да ги манипулират и подчиняват,то тогава хората ще пометат всички политици и кукловодите им по света.

  Казвайки им с факти,че това е невиждана медийна манипулация (чрез информационен произвол и информационно наводнение), те групово и чрез извънредно гласувани набързо закони навсякъде по света те заплашват с : ,,това са фалшиви новини ( fake news ).наказва се с затворот 1 до 5 години и глоба от 1000 лева до 50000 лева ,,.и това се прави без дори да е посочено,каква е дефиницията за фалшива новина. Информационният произвол нарасна многократно. И за милиардите, които не са заразени с коронавирус, той е медиен образ, далеч по-заразен от прототипа си.

  На 13 март 2020 г.след като и нашите политици байганьовци въведоха (по-късно ,или по-рано го направиха и другите такива по света) извънредно положение в България,лъсна едно нещо-страхът от ,,врага,, изписан на лицето им.Този най-обикновен грипен вирус ,маркетингово го направиха да изглежда като най-смъртоносния вирус в човешката история.и насадиха страх и ужас у всички хора по света.затвориха и спряха икономиките да работят,направиха хората масово да са безработни,което ще доведе до невиждана рецесия.и хората по света ще обеднеят отново.Така кукловодите на световния полит ,,елит,, им наредиха да го направят и го направиха.на същите тези политици не им пука за обикновенните хора и това какво ще ги сполети,защото всички марионетки са милионери или милиардери,натрупали незаконните си пари ,от криминала дейност докато са на власт. Нacтoящaтa игрa e нaчaлoтo нa плaнирaния най-голям грабеж в човешката история,измaмa, в рeзултaт нa кoeтo aктивитe и нaтрупвaниятa нa мнoгo cтрaни, кoмпaнии и чacтни лицa щe бъдaт eфeктивнo прeрaзпрeдeлeни в пoлзa нa нacтoящaтa финaнcoвa oлигaрхия, и пo-кoнкрeтнo cрeд cтoтицитe нeйни cъcтaвни ceмeйcтвa.
  Ще спечелят 50-100 трилиона $ от цялата тази измислена истерия с която психясаха целия свят.


  Да ама не .Аз не ям доматите с колците и ще направя така ,че повече хора да го разберат и да проумеят ,че този вирус е обикновен и че има лечение за него в българия и да не се страхуват и да разобличават тази световна манипулация.лечението е дело на българската биофармацевтична фирма (''immunotech laboratories ltd'' ( сайта : Immunh www.immunotechlaboratoriesbg.com).

  В сферата на биотехнологичните лекарства за имунната система на човека срещу спин,6 вида рак ,грипните вируси ,вируси,бактерии, и всички патогени. Лекарството -ваксина се казва ,,itv-1,,.Създадено е преди 18 години.Мислите ли ,че българското лекарство-ваксина което унищожава ебола вируса -(Това е най-смъртоностният вирус на света -90 % от заразените умират между 6-тия и 10-тия ден след началото на симптомите ) ,същото лекарство-ваксина,което премахва хив вируса на спин от кръвта и от лимфната система на хората,

  които са болни от спин,няма да се справи с корона вируса сега?Бие го и ще го бие и занапред и още как.Бие е го като маче от дирек само с две инжекции биещи се мускулно.

  Само че за това не се говори нито от правителството ,нито от хората с власт които са го изпробвали през годините.Причината е една -не могат да имат власт и контрол над този който го притежава юридически и затова и не му помагат.

  Сега е шанса на България да се прослави с поредното откритие и това да доведе до просперитет за всички българи.

  Но повярвайте ми –тези майкопродавци няма да го направят ,защото не могат да вземат пари от това.

  Те и медиците им ,,експертчета,,ще рекламират по телевизиите и медиите ,чуждите фармацевтични фирми и лекарствата им,защото от там ще им се дават и ще взимат рушвети,а от българското лекарство-ваксина не могат,защото не им се дават.

  Ясни сте ми като бял ден всички такива подобни човечета,наречени полит ,,елит,, и техните дребни и дребнави морално човешки душици.

  Е,да сте ми живи и здрави,но нали знаете ,че и този ви грях ще е за сметка на поколенията ви до 9-то коляно занапред.

  Бог се е грижил,грижи се и ще се погрижи и занапред и затова.

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
24 сеп 2020
Последни новини