Президентът Радев: България трябва да си постави амбицията да постигне по-висок устойчив темп на икономическо развитие с много повече добавена стойност

България трябва да си постави амбицията да постигне по-висок устойчив темп на икономическо развитие с много повече високи технологии и добавена стойност. Това означава предвидима нормативна база, блокиране на лобисткото законодателство, намаляване на административната тежест, с електронно управление и дълбока трансформация на образованието и науката. Това заяви президентът Румен Радев, който на церемония днес приветства представителите на българския бизнес, отличени в класацията за 2019 г. на "Капитал" за стоте най-големи компании у нас, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Ако искаме България да бъде модерна и демократична държава, в която младите българи да остават, трябва да се обединят усилията на всички за необратими обществени промени за върховенство на правото, защита на правата на гражданите и на правото на собственост", е отбелязал президентът Радев. Държавният глава е допълнил, че ще се постигне успех само ако обществената енергия в момента, доведе до положителен краен резултат. "Това означава България да бъде демократична държава не от гледна точка на фасадност на модерни институции, а да има наистина работещи институции, и то с ясен правов ред", е заявил президентът.

Румен Радев е подчертал, че не трябва разпределянето на обществени поръчки и еврофондове да се води от користни интереси, а финансовите и управленски механизми трябва да насърчават свободната конкуренция, инициативността и креативността на българина и бизнеса. "Ако имаме такова управление и модерни закони, ще изведем нашата икономика в съвременна европейска орбита", е отбелязал Радев.

По думите на държавния глава, не бива целите на страната ни да се свеждат до преодоляването на кризата след коронавируса, а да се направят сериозни и необратими промени в сферата на обществените отношения и на законността. "Нашата икономика преди COVID-19 има своите успехи, но тя се задъхва от публичната среда. Ако искаме България да бъде развита в икономическо отношение държава, трябва да мислим със съвсем други мащаби, отколкото преди кризата", е заявил Румен Радев. Президентът е подчертал също значението на дигитализацията, информационното превъзходство и новите технологии за успех в световната икономика.

Радев е отбелязал усилията на българския бизнес за развитието на икономиката и откриването на перспективи пред младите българи. Президентът е приветствал и постиженията на най-големите наши компании за приноса им към брутния вътрешен продукт на страната, трудовата заетост, въвеждането на нови технологии и дял от българския износ.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Бг
  Бг Гражданин
  4 -3
  06:36, 31 юли 2020
  Мунчо много си противоречиш! Твоя екип ти пише съчинения без да влагаш всякъкъв смисъл.
  Какво устойчиво развитие като ти си главния виновник, който клати кошера и дестабилизира държавата. Но имай на впредвид г-н фелдфебел, че пчелите освен да събират мед могат и да те ужилят!
  • 12
   1212
   1 0
   09:33, 31 юли 2020
   Знаех, че има глупаци и платени подлоги на Б. Б. Ама като този,....просто не е за вярване!
 • 2
  Др
  друг гражданин
  4 -3
  07:20, 31 юли 2020
  Освен че е прост е и много тъп Раден!! Българските граждани са го избрали за държавен глава - президент, а той се държи като лидер на терористична гропировка целяща да свали с подривни средства закононто избрано правителство!
 • 3
  Бо
  Бо
  2 -2
  08:00, 31 юли 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 4
  Ед
  Един друг мислещ гражданин
  3 -1
  08:43, 31 юли 2020
  ГРОБ се насраха от плюене
 • 5
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  10:38, 31 юли 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 6
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  1 0
  10:39, 31 юли 2020
  От ония дни тиквата говореше за палежа на партийния дом :) искаше да ви каже, кой организира протестите за да спаси властта си с палиативни промени и прах в очите на стадото :)

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини