Излекуваните повече от заразените. Преглед на печата

"24 часа" припомня, с фоторепортаж, навършването на 13 години от края на драмата на нашите медици в Либия. Поместени са 13 снимки, които разказват за осемте години, през които нашите сънародници и палестинският лекар Ашраф бяха арестувани и осъдени на смърт с обвинение, че са заразили стотици либийски деца със СПИН. Те се завърнаха на 24 юли, 2007 година.

"Излекуваните повече от заразените", пише "Монитор" по повод статистиката за петък на разпространение на коронавируса у нас.

Вестникът цитира данни от изследване на солидарността между държавите в Европа в условията на коронакризата.

България е помогнала на седем държави в Европа със защитни екипировки, очила и шлемове. Директорът на историческия музей във велико Търново, д-р Иван Църов, споделя, в интервю за "Монитор", "Covid-19 прогони 60% от туристите“.

Няма ученически посещения, няма и характерните групови посещения от българи от страната, намалели са чужденците, "За щастие", допълва той, "разкопки ще има...".

В разгара на сезона, заведенията по морето са на минус със 60% в оборота, информира "Труд". Хотелиери затварят, защото нямат туристи. Малки заведения за бързо хранене работят само в събота и неделя, когато туристите се увеличават.

Празни са детските лагери по северното Черноморие, в които обикновено летуват деца от Русия, Украйна и Беларус. "Труд" съобщава за втора вълна от безработни сервитьори и бармани. Собственици на заведения съкращават новоназначения персонал.

"Парното ужили абонатите си с по пет лева", пише "Телеграф". Става дума са столичната "Топлофикация", която загубила над два милиона лева от неизгодна сделка, сключена на енергийната борса.

За да покрие загубата, всеки абонат е натоварен с по пет лева повече в сметката си, за което работодателските организации са изпратили сигнал до главния прокурор.

Седем милионна България има 1 230 фестивала, според пътепис на "24 часа". Вестникът предлага днес някои от подходящите за съботно-неделен туризъм места, сред които Троянският манастир, морският курорт "Свети свети Константин и Елена", крепостите край Смолян.

Представени са също Пловдив като културно-туристическа дестинация и оперния фестивал в Белоградчик "Опера на върховете".

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини