НЗОК иска отчети в реално време от джипитата, те не искат

Предложението за отчитане в реално време на дейността, извършвана от лекарите в извънболничната помощ, ще доведе до намаляване на времето за прегледи и ще увеличи административната работа на медиците. Това се казва в писмо от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, изпратено до министъра на здравеопазването, до управителя на НЗОК, до председателя на Българския лекарски съюз /БЛС/ и др.

Предложението е вписано в проект на договор за изменение на Националния рамков договор /НРД/, който се обсъжда между представители на БЛС и на НЗОК. Очаква се до няколко дни да бъде подписан анекс към НРД, но съсловната организация също изрази несъгласие с предложението.

Отчитането в реално време десетки пъти на ден не е част от електронното здравеопазване, посочват още от сдружението на общопрактикуващите лекари и допълват, че подобен начин на отчитане би бил допълнителна тежест за тях. Целта на елекронното здравеопазване е именно намаляване на административната натовареност на лекарите, подчертават от сдружението.

Целта на отчетите в реално време - след всеки извършен преглед, според сдружението, е увеличаване на контрола от страна на НЗОК.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини