На ГКПП "Илинден" не пускат туристи, на "Кулата" интензивен трафик

Интензивен е трафикът на ГКПП "Кулата" на изход за товарни автомобили, съобщава на сайта си Главна дирекция "Гранична полиция". На граничните контролно - пропускателни пунктове "Кулата", "Петко войвода" и Ивайловград в Гърция се пропускат граждани на Европейския съюз. Не се извършва преминаване през ГКПП "Златоград", се сочи в съобщението.

От ГД "Гранична полиция" казаха за БТА, че към този момент няма информация да има промяна в пропускането на ГКПП "Кулата". Влизащите в Гърция автомобили се пропускат по досегашния режим на преминаване.

Променена е обаче ситуацията на ГКПП "Илинден - Екзохи". На граничния пункт не се допускат на влизане в Гърция чужди граждани, които пътуват с туристическа цел. Пропускат се само товарни автомобили и сезонни работници, които имат документ за това, посочиха от ГД "Гранична полиция". На влизане на ГКПП "Илинден" се пропускат всички пътуващи от Гърция, промяната се отнася само за изход за туристи на граничния пункт, допълниха от там.

От Главната дирекция уточниха, че информацията е актуална към този момент, но вероятно в рамките на днешния ден ще се промени. Очаква се да се въведе система, която да проверява електронните декларациите на гражданите за пребиваване в южната ни съседка.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини