Обрат: Отрицателни са пробите за Covid-19 на пристигналите на работа в Царево младежи

След София Бургас е с най-много заразени с Covid-19 през изминалото денонощие - 15 случая, показва официалната статистика.

Първоначално беше съобщено, че заболяването в морската област е установено при младежи от София, пристигнали на работа в Царево, които са били изолирани в хотел.

Вторите им проби обаче са отрицателни, съобщава БНР.

Под карантина е и дом за възрастни хора в село Славянци.

Директорът на Регионалната здравна инспекция доктор Георги Паздеров съобщи, че положителни проби са дали седем младежи, пристигнали от София, за да работят в царевско заведение.

"Нямали са време да контактуват с отделението на Царево, нито да си изпълнят задълженията като сервитьори".

По-късно през деня собственикът на обекта Кирил Йовнов заяви, че са направени втори тестове и те са отрицателни.

"Тези младежи, които са дошли, фигурират в тези проби повторни, които са отрицателни, включително сме тестували и целият персонал, лично абсолютно с всички управители. В момента чакаме становище от органите да ни кажат какво да правим с хората. Няма напрежение, заведението си работи, пълно е".

Заразени в Бургаска област са лекар от Айтос, хора от Несебър и Бургас, санитар от дом за възрастни хора в село Славянци.

"След седмица или десет дена ще направим първоначално изследване на самия персонал там, на домуващите, за да разберем дали има някой болен".

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини