Детско отделение благодари на дарителите си

Изображение 1 от 5

    1 юни – Международният ден на детето беше избран, за да бъдат показани новата детска площадка, обновената ВИП стая и някои други промени в детско отделение на МАБЛ – Първомай. Годишно в него се лекуват около 1350 деца.

    По идея на завеждащата д-р Петя Маршавелова децата и придружителите им ще могат да се разхождат на въздух на обособената до входа на болницата площадка. На нея вече са монтирани няколко съоръжения, очаква се и пързалка. Поставени са стари гуми боядисани като Миньони или оформени като пясъчник, а пластмасови бутилки са превърнати в розови прасенца.

    Гост на събитието бяха кметът Николай Митков, ресорният замстник-кмет Радослава Ставрева и секретарят на общината Анна Николова.

    Те поздравиха екипа на отделението за отличната работа и чудесните идеи и пожелаха пациентите им да се лекуват бързо.

    Д-р Маршавелова благодари на дарителите и сподели, че предстоят още интересни неща, които са осуетени заради пандемията Ковид -19. Тя благодари на своя екип, който е впрегнал енергията си, за да постигне промяната, на д-р Бойлова и на кмета за получените чрез тях телевизори за стаите в отделението.

    За празника д-р Бойлова осигури чанти с лакомства за пациентите на отделението.

    Завеждащата разведе гостите и им показа ВИП стаята, която е обновена с дарения на пациенти и техните родители, пребоядисаните и освежени стаи, изолатор и коридорите. Обърна специално внимание на картата, на която е отбелязан гр. Първомай и снимката със стихотворението на Вазов „Аз съм българче“. Искахме да подчертаем, че тук, при нас ще се говори на български, сподели докторката и се пошегува, че ще изписва пациенти, когато са научили стихотворението наизуст.

    Накрая за гостите беше поднесена и разрязана торта, оформена като детска книжка с рисунки.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини