5 проблема със здравето през лятото и техните решения с хомеопатия

Тази година лятото може да премине в извънредна обстановка, но това няма да промени типичните за сезона здравословни неразположения. Независимо дали сме в града или сме успели да излезем от него и искаме да си починем, има подходящи хомеопатични средства за бърза и ефективна помощ в случай на нужда. 

1. При повишена температура, включително и от прегряване 

Аконит – при остро, внезапно повишаване на температурата с големи температурни колебания, втрисане. Кожата е зачервена, но суха. Болният изпитва силна жажда, забелязват се психоемоционална и двигателна възбуда. Острото състояние често е резултат от изстиване или прегряване.
Беладона – при остро, внезапно повишаване на температурата с колебаещи се, но високи стойности (39-40°С), с втрисане. Кожата е зачервена, има обилно изпотяване, при което болният получава облекчение. Очите блестят (погледът е като „стъклен”). Лицето е горещо, но ръцете и стъпалата са студени. Може да има оплакване от силно пулсиращо главоболие; непоносимост към светлина и шум. Често Беладона следва приема на Аконит. 

2. При слънчев или топлинен удар

Симптомите са: главоболие, зачервяване на лицето, обилно изпотяване, ускорено дишане. Може да последват отпадналост, гадене или повръщане, световъртеж и бучене в ушите. При подобни оплаквания трябва да се действа бързо, като засегнатият се пренесе на хладно място, добре е да пие вода (но не прекалено студена) и да се намокри (охлади с мокри компреси).
Помощ с хомеопатия: отново в такива ситуации са препоръчителни „бързите” медикаменти за първа помощ Аконит и Беладона.
Беладона се прилага, когато симптомите са зачервено, запотено лице, което „гори”, има пулсиращо главоболие. Засегнатият изпитва облекчение от поставяне на студен компрес на главата, при покой в леглото, жаден е за студени напитки. Влошава се от шум, светлина, докосване. 
Аконит – при втрисане след излагане на слънце, силно зачервено лице, но без изпотяване. Подобрение настъпва на открито, в покой и след като настъпи изпотяване. 

3. При слънчево изгаряне 

При усещането за парене на кожата (един от първите симптоми, че сме прекалили с излагането на слънце) трябва да реагираме бързо, за да си спестим болката и да предотвратим по-сериозни проблеми.
Помощ с хомеопатия: Когато кожата е розова, пареща (изгаряне първа степен), може да помогне хомеопатичното лекарство Апис мелифика. В този случай засегнатият изпитва облекчение при поставянето на студени компреси. При слънчево изгаряне с ярко зачервена или аленочервена кожа се препоръчва Беладона. 

4. При прилошаване по време на пътуване 

Хомеопатията ни дава възможност да направим превенция на това неприятно състояние, като няколко дни преди пътуването приемаме Кокулус - хомеопатично лекарство за прилошаване при пътуване, съпроводено със световъртеж и прималяване. Превантивно се приема 3 пъти дневно, за 3-4 дни преди датата на тръгване. При остри симптоми се приема на често – на всеки 30-60 мин. 

5. При оплакване от запек при промяна в обстановката 

Неприятният запек често е провокиран от промяната в ежедневните ни навици, смяната на вида храна и на обстановката по време на пътуване. Усещат се лъжливи позиви за дефекация, но без резултат (т. нар. „обратна пересталтична вълна”). За овладяване на проблема се препоръчва прием на Нукс вомика – 3-4 пъти дневно.
Как се прилагат хомеопатичните монопрепарати: Винаги е препоръчително употребата на всякаки лекарства, включително хомеопатични, да бъде обсъдена с личния лекар или с медицински специалист.
При остри състояния хомеопатичните лекарства в ниски потенции (например D6, D10, D12) могат да се приемат начесто – през час, до 6 пъти дневно, като с настъпване на подобрение приемите постепенно се разреждат. Допустимо е медикаментите да бъдат комбинирани, но насоките за точен прием и дозировка е най-добре да бъдат дадени от специалист. 

Източник: http://puls.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
12 юли 2020
Последни новини