Детските градини и ясли в община Момчилград отварят на 1 юни

Детските градини и ясли на територията на община Момчилград ще отворят врати на 1 юни. Това става ясно от заповед на кмета на общината Илкнур Кязим. Занятията ще бъдат възстановени при спазване на сериозни противоепидемични мерки. Директорите ще организират дезинфекцията на помещенията и детските площадки и ще бъдат ангажирани с осигуряването на дистанция между различните групи. Децата ще имат повече занимания навън.
Приемът в детските градини и ясли ще става по нов ред. На входа на градината на всяко дете ще се измерва температурата, а родителите ще попълват декларация, че са запознати с мерките и сами са пожелали детето им да ходи на градина.
В детските градини и ясли ще се допускат само деца, които са вече записани в съответното заведение през учебната 2019-2020 година. Във всяка група ще има между 12 и 16 деца. Ако броят им в една група надхвърли 20, децата ще бъдат разделяни в подгрупи чрез обособяване на отделни кътове в рамките на общото помещение или се търси друго подходящо решение.
Приемът в детските заведения ще се извършва по предварително оповестен график, а при нужда ще става и в по-дълъг интервал от време. Важно е при предаването на децата да има отстояние от най-малко 2 метра между семействата. Няма да се допуска влизането в сградите на придружителите на децата. При констатиране на признаци на заболяване на детето, може да бъде отказано приемане в детската градина или ясла.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини