Обирът в Неделино извършен от професионалисти, дворът на пострадалото семейство бил засипан с коктейл за прикриване на следите

Взломната акция в дома на семейство учители е извършена от професионалисти, които не са от региона на Смолян. В това са категорични разследващите на случая, който потресе Неделино на 21 май 2020г след като стана ясно, че 60-годишният Ясен Халваджиев и 59- годишната му съпруга са били вързани, бити и обрани, а вратата на дома им е била разбита от маскирани мутри.

От източници близки до разследването СмолянБГвести научи, че около къщата на ул.“Александър Пушкин“ в родопския град е било разпръснато голямо количество червен и черен пипер, за да се заличат възможностите за проследяване на бандитите.

Подобно прикриване на следите е доказателство, че те са порфесионалисти и не са от региона, смятат криминалисти, които работят и по версия, че случаят има връзка с брата на пострадалия учител- Христо Халваджиев- по прякор Халвата. Той е близък до борческата групировка на братята Маргини и е известен най-вече с мащабен застрахователен бизнес и търговия с горива.

Сред възможните мотиви е и наказателна акция срещу семейството, от което са откраднати 800 лв и дебитна карта на името на възрастна жена. Според полицията, това е първият от десетилетия толкова тежък криминален случай в молянско, където битовата престъпност се характеризира основно с дребни кражби и нисък процент на тежки престъпления. Дръзкият взлом в дома на семейството от Неделино вдигна на крак криминалисти от Смолян и София.

Припомняме, че около 03 часа сутринта на 21 май маскирани бандити разбиват входната врата на дома на ул."А. С. Пушкин" в родопския град. Неизвестните към момента престъпници действат изключително брутално, вързват двойката и чрез използване на физическа сила отнемат сумата от около 800 лв. и дебитна карта на името на 81-годишна жена. Стресираните и ужасени хора не успели да реагират веднага и подават сигнал в полицията четири часа по-късно, звънейки на тел 112 малко преди 07 часа сутринта.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство, а криминалисти издирват извършителите. Разследващите са работили до късно снощи по случая, извършват се проверки на видеозаписи, иззети от камерите на общински обекти и входно-изходните артерии на града.

Това е тежък инцидент, скоро такъв не се е случвал в Неделино и хората са настръхнали, има паника и страх.“, каза кметът на Община Неделино Боян Кехайов, но отказа да коментира подробности около дръзкия взлом, за да не попречи на разследването.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини