Васил Божков пита феновете кой да стане собственик на Левски

Васил Божков директно попита феновете кой да стане новият собственик на мажоритарния пакет акции на Левски. Бизнесменът, който е в Дубай, след като прокуратурата му повдигна 11 обвинения, създаде анкета във Фейсбук със следната анотация и въпрос:

"Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI да бъде определен чрез електронно гласуване?", пита Божков, който джироса през миналата седмица акциите на клуба на премиера Бойко Борисов чрез доверения си човек Георги Попов, който е фактически приносител на ценните книжа. 

Така той изпълни заканата си да върне акциите там, откъдето ги е взел. Борисов отказа да ги получи, като определи станалото като провокация, а Божков и Попов бяха наречени "негодници".

Сагата с акциите на Левски идва на фона на тежка финансова криза в клуба след блокирането на бизнеса на Васил Божков. 26-кратните шампиони оцеляваха благодарение на дарения от феновете, продажба на клубни артикули и иновативни инициативи. Бивши собственици също се включиха с дарения, а вчера левскарската общност беше раздвоена след новината, че депутатът от ДПС Делян Пеевски е дарил 500 000 лева чрез фирмата си "Интръст" ЕАД.

Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на...

Публикувахте от Васил Божков в Вторник, 19 май 2020 г.
Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини