Анананиев: Всички родители попълват анкетата за детските градини

Изпратена е анкета до всички родители, за да се разбере каква е нагласата им да пуснат децата си в детските градини и ясли. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в Министерския съвет по повод въвеждането на извънредна епидемична обстановка в страната.

В момента се изготвя алгоритъм, на който трябва да отговарят всяка една детска градина и ясла. "На базата на това ще вземем решение", добави Кирил Ананиев. Той допълни, че изисквания ще има както към родителите и децата, така и към персонала, който работи в градините и яслите. Освен това там трябва да се приложат всички епидемични мерки - санитарни, дезинфекции и др. Поднасянето на храната, общуването между децата, отношението на персонала към децата - всичко това ще бъде включено в този алгоритъм.

"На тези детски градини и ясли, които отговарят на тези изисквания, ще бъде дадена възможност да приемат деца", отбеляза Кирил Ананиев.

Максималният размер на групите ще бъдат 10-12 деца, посочи здравният министър. На хората, които работят в детските градини и ясли, преди откриването им, ще бъдат направени PRS тестове за коронавирус. Периодично ще се наблюдава здравословното състояние както на работещите, така и на децата, заяви още министър Ананиев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Го
  Гончев
  2 0
  09:33, 14 май 2020
  Тия (хунтата) се гаврят вече с народа. Решението е едно – неподчинение и борба до свалянето на мафиотското управление от власт. Лошото е, че т.н. опозиция е част от а поведе хунтата.
  Само борба и пак борба. Дано се намери лидер, който да поведе хората. Не ми ясно как от 350 000 армия (преди 1989г.) не могат да се намерят поне 50 000 човека, които да се противопоставят на тази паплач, която унищожава България. Какво правят тези безбройни военни (патриотични) съюзи на офицерите, сержантите и т.н. Явно са хранилка на продажните ни генерали.

Още новини

Хороскоп за 05.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
05 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
05 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
05 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
05 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
05 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
05 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
05 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
05 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
05 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
05 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
05 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
05 юли 2020
Последни новини