Анананиев: Всички родители попълват анкетата за детските градини

Изпратена е анкета до всички родители, за да се разбере каква е нагласата им да пуснат децата си в детските градини и ясли. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в Министерския съвет по повод въвеждането на извънредна епидемична обстановка в страната.

В момента се изготвя алгоритъм, на който трябва да отговарят всяка една детска градина и ясла. "На базата на това ще вземем решение", добави Кирил Ананиев. Той допълни, че изисквания ще има както към родителите и децата, така и към персонала, който работи в градините и яслите. Освен това там трябва да се приложат всички епидемични мерки - санитарни, дезинфекции и др. Поднасянето на храната, общуването между децата, отношението на персонала към децата - всичко това ще бъде включено в този алгоритъм.

"На тези детски градини и ясли, които отговарят на тези изисквания, ще бъде дадена възможност да приемат деца", отбеляза Кирил Ананиев.

Максималният размер на групите ще бъдат 10-12 деца, посочи здравният министър. На хората, които работят в детските градини и ясли, преди откриването им, ще бъдат направени PRS тестове за коронавирус. Периодично ще се наблюдава здравословното състояние както на работещите, така и на децата, заяви още министър Ананиев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Гончев
    2 0
    09:33, 14 май 2020
    Тия (хунтата) се гаврят вече с народа. Решението е едно – неподчинение и борба до свалянето на мафиотското управление от власт. Лошото е, че т.н. опозиция е част от а поведе хунтата.
    Само борба и пак борба. Дано се намери лидер, който да поведе хората. Не ми ясно как от 350 000 армия (преди 1989г.) не могат да се намерят поне 50 000 човека, които да се противопоставят на тази паплач, която унищожава България. Какво правят тези безбройни военни (патриотични) съюзи на офицерите, сержантите и т.н. Явно са хранилка на продажните ни генерали.
Последни новини