Звездите и редките им заболявания

Изображение 1 от 3

    В последните години е все по-актуално звездите да говорят открито за своето здравословно състояние и да споделят за заболяванията си. И те са хора, както всички нас, въпреки че част от тях определено се чувстват по-различни заради редките диагнози, които са им поставени.

    Сиа

    Певицата, която предпочита да крие самоличността си, въпреки че всички познават специфичния й глас, страда от автоимунното заболяване болест на Грейвс, свързано с неправилна функция на щитовидната жлеза.

    Освен това, тя има и синдром на Елерс-Данлос - болест, причинена от генетични мутации, която засяга съединителната тъкан на кожата и синтеза на колаген.

    Джими Кимъл

    Преди години известният телевизионен водещ призна, че страда от нарколепсия - състояние, при което не може да контролираш кога да останеш буден и кога да заспиш. Като него са общо около три милиона души по света, на които често им се случва да заспиват не когато трябва.

    Джордж Клуни

    Актьорът неведнъж е споделял, че в ученическите си години е имал парализа на Бел, при която части от лицето му остават неподвижни.

    Лейди Гага

    През 2012 г. й се наложи да отмени няколко концерта заради обострената й болест синовит. Това е възпаление на синовиалната мембрана във вътрешната страна на ставната кухина, предизвикващо силни болки, пише Star Insider.

    Джерард Бътлър 

    Още от малък актьорът живее със своя тинитус - другото име на така неприятния шум в ушите. Заради него той трудно чува с дясното си ухо.

    Винъс Уилямс

    Още преди много години сестрата на Серина Уилямс е диагностицирана със синдром на Сьогрен - автоимунно заболяване с разнообразна симптоматика. То причинява сухота в очите и устата, умора, нарушения в съня и още много дискомфорт, особено за професионален спортист.

    Аштън Кътчър

    Актьорът е роден с вродена синдактилия - аномалия на крайниците, която предизвиква срастване на пръстите.

    Меган Фокс

    И тя се ражда с малка аномалия, която обаче не й пречи да бъде обявена за една от най-сексапилните жени на света. Меган има брахидактилия - състояние, при което пръстите на ръцете и краката са по-къси от нормалното.

    Илон Мъск

    От години милиардерът живее с т.нар. синдром на краткия сън. Той просто няма физическата потребност да спи повече от шест часа, което пък е добре дошло за бизнес идеите му, за които има още повече време. Същият синдром е имал и Уинстън Чърчил.

    Източник: lifestyle.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини