Глобалната карантина доведе до скок в пиратството на филми

Филмовото пиратство се разрасна след въвеждането на мерки за карантина при коронавирус епидемията през март, сочат нови данни на изследователската фирма за цифрово пиратство Muso.

Мusо изчисли, че филмовото пиратство се е увеличило с над 40%, когато са били предприети мерки за оставане у дома, описвайки покачването като „безпрецедентно“.

Сравнявайки последните седем дни на март с последните седем дни на февруари, данните на Muso показват, че посещенията на уебсайтове за филмово пиратство са се увеличили с 41% в САЩ, 43% във Великобритания и 45% в Канада.

Италия и Испания, две от най-тежко засегнатите от коронавирус европейски държави и които влязоха в карантина по-рано от повечето, отбелязаха едни от най-високите увеличения на цифровото пиратство с ръст от 66% и 50% съответно.

Коефициентите се покачиха и в Индия, където се забеляза 63% скок. Навсякъде в Европа посещенията на уебсайтове за филмово пиратство са се увеличили: с 47% в Португалия, 41% във Франция и 36% в Германия. Русия отбеляза ръст от 17%.

Възходът на филмовото пиратство стана факт, тъй като хората по целия свят трябваше да се самоизолират в домовете си, като мнозина търсят забавление онлайн. Други фактори, които вероятно са предизвикали увеличаването на пиратството, включват факта, че много хора са загубили работата си или значителни доходи в резултат на епидемията, докато кината по света също са затворени поради мерки за социално дистанциране.

Фирмата е проследила 1,1 милиарда посещения на пиратски сайтове в САЩ през март 2020 г. и 727 милиона в Русия.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини