Мерките за подкрепа достигнали 28,5 милиарда долара, обяви Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че мерките за подкрепа в рамките на обявения пакет "Щит за икономическа стабилност", предназначен за облекчаване на последиците от епидемията от новия коронавирус, са достигнали рекордния размер от 200 милиарда турски лири /28,5 милиарда долара/, предаде Анадолската агениця.

Той посочи това в изказване на заседание чрез видеоконферентна връзка на Централния изпълнителен комитет на управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/. Ердоган изтъкна, че това е най-голямата досега директна подкрепа в Турция за реалния сектор и за хората с ниски доходи.

Ердоган изтъкна, че благодарение на мерките, предприети от правителството в борбата срещу коронавируса, турската икономика и производство бързо ще се върнат към нормалното положение.

Производството в нашата страна ще се възстанови отново с пълна сила, когато поетапно вдигнем противоепидемичните мерки в съответствие с определен от нас график, каза президентът. Още известно време ще стискаме зъби и ще стигнем до по-добри дни, увери Ердоган.

Ако не направим жертви в този процес, ако не преодолеем пандемията едновременно с другите страни, ще преживеем много по-сериозни загуби, предупреди той.

Но промените в света могат да открият пред Турция нови големи възможности, подчерта още Ердоган.

Той изказа благодарност от свое име и от името на партията на всеки един от 83-милиона турски граждани, които подкрепят правителството, спазвайки мерките за борба с коронавируса.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини