Акад. Богдан Петрунов за имунитета и ваксината за коронавирус (видео)

"Всеки ден на път за работа виждам, че половината от хората навън не носят маски. Останалата част пък ги слагат като папийонка или лигавник. Смешно е". Това заяви в ефира на "Здравей, България" академик Богдан Петрунов.

По думите му не може да се каже категорично, че сме защитени, ако сме изградили антитела.

"В момента се провеждат много проучвания и ако се докаже, че антителата не са ефективни, то тогава трябва се търсят други методи за борба с вируса", поясни Петрунов.

Той коментира и случая с повторно приетата в болница във Велико Търново пациентка с COVID-19. "Вероятно не е била излекувана или тестът и е показал грешен резултат", смята академикът.

"Трябва да се научим да живеем в условия на вирус. За голяма част от вирусните заболявания пандемиите траят дълго", категоричен бе Петрунов.

По думите му БЦЖ ваксината е модел на стимулация на клетъчен имунитет, който е бил активен в продължение на години. "По-рано от две години няма как да има истинска ваксина за коронавирус, която да се прилага върху хора", смята академикът.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    За
    Запознат
    1 0
    12:20, 27 апр 2020
    Председателят на управителния съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров е сезирал Централната комисия на лекарския съюз по професионална етика заради публикации в социалната мрежа Facebook, съдържащи критика срещу проф. ген.-майор Венцислав Мутафчийски и работата на националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
    • Ис
      Истината
      2 -1
      13:08, 27 апр 2020
      Така е! Искат да му запушат устата, защото не се е продал на властимащите!
  • 2
    Кр
    Крум
    2 0
    13:00, 27 апр 2020
    този изтърсак от БАН някога бил ли е в реална епидемиологична ситуация? Гъзолизец на властта!
  • 3
    Ис
    Истината
    2 -1
    13:09, 27 апр 2020
    Ахам значи ако излезем навън, било рано и не може, ама ваксини с чипове и отрова, нетествани в рамките на 4-5 години минимум, сме длъжни да искаме?! Защо?! Защото така иска Гейтс, нали?
  • 4
    Не
    Не им вярвам
    2 -1
    14:01, 27 апр 2020
    Аха значи ще ни натикат да си стоим в къщи с месеци, да ни се разпада имунитета от залежаване и липса на въздух и движение и после щели да ни го подсилват с лекарства, които ще си купуваме от аптеката. Значи от тук нататък имунитетът става платен. Разбрахте ли схемата?
  • 5
    То
    ТО
    0 0
    16:56, 27 апр 2020
    Това са големи маймуни да останат без работа и да си стоят в къщи като затворници за да се намали имунитета им и да започнат д а боледуват и да умират по бързо не разбрахте ли хора че това нов вирус по силен от досегашните
Последни новини