Пикапът на Tesla ще може и да плава

При необходимост пикапът Tesla Cybertruck ще може за известно време да плава, заяви шефът на американската компания Илон Мъск в социалната мрежа Туитър. Така например, електрическото превозно средство ще бъде в състояние да преминава големи локви, реки и потоци, без риск нещо да му се повреди.

Не за първи път обаче Мъск прави такова изявление. Преди няколко години той твърдеше, че седанът Model S е в състояние да плава много добре благодарение на напълно херметизираната си батерия, която позволява на автомобила да се движи във водата за известно време без никакви последствия.

Мъск не уточни колко дълго Cybertruck ще може да се носи по вода, преди да започне да потъва. В най-добрия случай твърденията на шефа на Tesla ще могат да бъдат проверени в реални условия в края на 2021 година. Тогава се планира старта на масовото производство на електрически пикап.

На този етап американската компания е получила над половин милион предварителни поръчки за Cybertruck. Всеки желаещ да закупи модела е депозирал 100 долара. Според последните съобщения, първо на пазара ще се появи версията с два електромотора и пробег около 500 километра. Цената на електрическия пикап на Tesla ще започва от 49 900 долара.

Източник: automedia.investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини