Старозагорско село под карантина заради коронавируса

Почти 2000 души ще бъдат тествани в старозагорскоро село Паничерево, което е поставено под карантина за 2 седмици. Това стана ясно от думите на ген. Мутафчийски на редовния брифинг в сряда, 15 април.

Пациент от селото избяга от болницата в Стара Загора вчера. Това е станало, след като ключовете на стаята са били забравени от вътрешната страна. Той е избягал с такси, таксиметровият шофьор после също е избягал. Днес той е открит. В селото случаите са повече от пет.  

Със заповед на министър Ананиев, селото е поставено под карантина от 0:00 часа на 15 април. Забранява се влизането и излизането от селото на всички,, пребиваващи на територията на населеното място. Хората, които са с постоянен адрес в Паничерево могат да се завърнат по домовете си до 20:00 часа на 15 март. Изключение се допуска само за случители на МВР, РЗИ, медици и фармацевти. Всички са под карантина за 14 дни, могат да излизат от домовете си само за хранителни и лекарствени продукти, услуги от банки и нужда от медицинска помощ.

Всчики дейности в селото се преустановяват, освен лечебните, дезинфекцията и снабдяването с хранителните стоки, провеждането на инструктажи за хигиената и личните предпазни средства, проветряване и следене за  прояви на остри заразни заболявания.

КПП-те допускат влизането на автомобили само за жизненоважни нужди - електроснабдяване, водоснабдяване, доставка на храни и лекарства, електонни съобщения.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/14/zapovedrd-01-217-14-04-2020.pdf

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини