Общо 412 с COVID-19, тестовете са проблем за снабдяване (видео)

Общо 412 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, съобщи ген. Мутафчийски на редовния брифинг в сряда сутринта.

Новата област на разпространението на коронавируса е Русе.

Новите случaи са 21 за деня.

13 са новите положителни проби от снощи. Те са установени в София - 2 случая, Бургас  - 2, Пловдив - 2, Добрич - 2, Стара Загора - 1, Хасково - 1, Сливен - 1, Кърджали - 1, Русе - 1 случай.

146 от пациентите се намират на болнично лечение, като 14 от тях са интубирани.

20 души медицински персонал са констатирани до момента с COVID-19.

От всички заболели 236 (57%) са мъже, а жените заемат 43% или 176. Средната възраст на заболелите е 46.5 г., а средната възраст на починалите – 66 години.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишно дете.

Депутатът Хасан Адемов е приет в болница. Днес и утре всички депутати и служители на парламента ще бъдат тествани. Това ще стане в две софийски болници.

Масовото тестване за антитела: в България се правят 1276 теста на милион от населението. Това е показателят, по който може да се сравним с останалите европейски страни.

Поръчали сме тестове от Китай, но поръчката е прекратена, след като Полша и други старни са върнали тестовете от Китай като негодни. От вчера в САЩ се използва тест, който дава 95-99% точност, засега  проучваме, никой тест не дава абсолютно сигурен резултат, поясни ген. Мутафчийски.

Принципите, според които се извършват тестове, са опеделени от СЗО, настоя генералът. Той отказа да влезе в полемика за хората, на които е отказано тестване.

Капацитетът на България за 24 часа е да бъдат обработени 1300 тестa. Досега не са подавани повече от 400 теста за денонощие.

За ваксината БЦЖ, която има теории, че спира коронавируса - България е най- имунизираната страна с нея. Дай Боже да е вярно, каза ген. Мутафчийски за проучването за възпиращото действие на БЦЖ за разпространението и смъртността от коронавируса.

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ам
  АмериканскиХойКосмат
  3 -8
  08:43, 1 апр 2020
  Гледах за Първи Път по интернет как говори тоя аро... Виж коментара
  • Да
   Да, ама не!
   0 0
   14:43, 1 апр 2020
   Как си позволяваш да коментираш, като при теб в Америка положението е катастрофално!!!!!! Над 185 900+ заразени и 3800+ смъртни случаи!!!! И ще става по лошо според специалистите.. Правителството ви е закъсня с много неща. Няма достатъчно тестове, респираторни машини и въобще болниците работят извън техният капацитет...

   Само може да ти се иска да си в България сега! Правителството реагира навреме и мерките са точни и адекватни. Стига само народа да ги спазва за да не стане като в Италия или Америка..Ама всеки се счита за по-умен..

   Така, че не коментирай!
 • 2
  Фъ
  ФъКю
  6 -2
  09:10, 1 апр 2020
  Скъпи са, не е проблема в снабдяването им. Болните са много, тестовете са за наши и ваши. Оставят хората на домашно лечение без да им правят тестове и някой умират още в дните под карантина.
 • 3
  Аз
  Аз
  1 -4
  10:38, 1 апр 2020
  Който го страх да не умре да се крие вкъщи.... Ама да не злубее срещу друг който отишал на риба или на разходка в парка
 • 4
  Ан
  Антон
  1 -5
  10:54, 1 апр 2020
  Плешивото недоразумение от снимката е мошеник. Виж коментара
 • 5
  Ей
  Ейтака
  0 0
  13:35, 1 апр 2020
  Инструктираните журналисти защо не попитат – защо е отказан тест на мъжа на заразената в Хасковската болница, понеже не показвал симптоматика, а на депутатите в парламента ще им правят тестове заради заразеният депутат от ДПС – те също не показват симптоматика.
  Ето сега си проличава колко ги е грижа за избирателите им и народа – така наречените данъкоплатци.
 • 6
  !!
  !!!!!!
  0 0
  13:39, 1 апр 2020
  Те май всичките както и управляващите са завършили някой от свободните университети - да не споменавам имената на университетите да не засегна някой.
  Все пак да не забравяме, че хората с купените дипломи са ни шефове!

Хороскоп за 06.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
06 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
06 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
06 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
06 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
06 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
06 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
06 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
06 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
06 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
06 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
06 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
06 юни 2020
Последни новини