Филхармония "под карантина" записа "Music" от разстояние (видео)

Изолацията заради коронавируса не е пречка за музиканти, които искат да записват заедно, макар и от разстояние. Свидетелство за това е новият запис на британския певец и автор на песни Джон Майлс и Антверпенския филхармоничен оркестър, предаде Ройтерс.

Музикантите - над 70 на брой, редовно участват в годишната европейска поредица от класически и поп концерти "Night of the Proms". Тъй като проявата е отменена заради пандемията от коронавируса, те са записали химна й "Music" в условията на изолация.

Джон Майлс пее и свири на пиано от дома си в Североизточна Англия, докато останалите изпълняват своите части на други места в Европа, следвайки клик трак, за да спазват времето. Отделните парчета са комбинирани в студио.

"Не беше трудно да ги съчетаем, тъй като всички бяхме на една и съща страница", споделя Майлс. Парчето "Music" е от албума му "Rebel" (1976). Песента е намирала място в Топ 10 на чартовете в няколко европейски страни и редовно фигурира в проявата "Night of the Proms", стартирала през 1985 г.

Видеото показва как музикантите записват парчето.

"Много хора казват, че текстът и музиката на песента са вдъхновяващи", казва 70-годишният Джон Майлс, който е свирил на клавирни инструменти и китара и е изпълнявал поддържащи вокали в турнета и албуми на Тина Търнър.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини