175 души под карантина в димитровградско

Към момента 175 човека са под карантина в община Димитровград, съобщават от местната администрация. Това са хора под 14-дневно наблюдение и се следят за поява на симптоми на заболяването. От Общината призовават  всички за спазване на карантината.  

Община Димитровград е направила поръчка на 20 броя антибактериални защитни облекла за многократна употреба за медиците в МБАЛ "Св.Екатерина". Облеклата са изработени от плат, третиран със сребърни йони и импрегниран срещу влага. Очаква се те да бъдат доставени още в понеделник.

От вчерашния ден има постъпили още 50 заявки от домоуправители за дезинфектант. Така броя на покритите входове в многофамилни жилищни сгради стават 250. Навсякъде, където се доставя дезинфектант, на входа екип от общината залепя съобщение, с което уведомява живеещите, за извършената доставка и предстоящо третиране на общите части.

За населените места по селата и гр.Меричлери са раздадени дезинфектанти на кметовете и кметските наместници. Чрез тях и възрастните хора там получиха дарените защитни маски. Също чрез тях възрастните хора от населените места поръчват доставка на храна и лекарства до дома.

Продължава да се извършва дезинфекция на улици, тротоари, детски площадки, пасарелката и други публични места. Дезинфекцията се прави по няколко пъти на ден.

Общината продължава да се грижи за осигуряване на защитни средства за службите, които са в ежедневна битка със заразата.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Го
    Горски Извор
    7 0
    17:14, 28 мар 2020
    Парка до църквата в Г.Извор Димитровградско е пълен с младежи играещи карти. Пред магазина от сутрин до вечер се пие кафе на двете маси на кока кола има по шест седем човека заедно си бъбрят един до друг.Явно в селата не се отнасят сериозно, защото няма полиция. Хубаво е да се вземат от кметовете мерки и в малките населени места.
    • Ди
      Дидо
      0 0
      12:04, 29 мар 2020
      Тя държавата не се отнася сериозно!Тези дето се събират имаха ли симптоми,измери ли им температурата,записа ли им личните данни,даде ли ги на гестапо?
  • 2
    Да
    Дамян
    6 0
    19:51, 28 мар 2020
    Общината да даде информация от кои квартали са поставените под карантина,защото прави впечатление,че броят им непрекъснато нараства и то яко.
  • 3
    До
    До МВР
    5 -1
    20:19, 28 мар 2020
    Полицията да вземе мерки и да изпратят и по селста да санкционират тези които не спазват забраните да се посещават паркове и се събират на групи.
  • 4
    Хх
    Ххх
    4 0
    22:00, 28 мар 2020
    Тец-а пак гори боклук май. Въздуха в Димитровград е ужасен!
  • 5
    Дд
    дд
    4 -1
    12:17, 29 мар 2020
    Вчера слушам една австрийска професорка вирусоложка да обяснява т.нар. висока смъртност в У Хан и Ломбардия с изключително лошият въздух.И двете места са с близко ниво на финни прахови частици.В Китай,заради мръсният въздух, съществува т.нар. пекинско кихане.Това са малки,чести кихания,заради мръсният въздух,които достигат до 100 на минута.Т.е. процента на белодробните увреждания в тези райони е доста висок.
    Това може да обясни и ниската смъртност с съседните Германия и Швейцария.Т.е. има голпма логика да си седите у вас,а ако сте до транспортен възел или ТЕЦ с италиански боклук - чудесно.

    Целта,отново казвам, е друга.Скриване не кражби от бюджета.Разправа с медии и опозиция.Прибиране на едни пари от ЕС,който обаче се скри.Къде е Юнкер напоследък?
    Някаква немска община поискала помощ от Китайската КОМ партия.Писали им писмо,че нямат маски,дезинфектанти,доктори,апаратура.Защо не пишат на Ишиаса,на Бойко?
    Какво стана с ЕС ценностите?
Последни новини