Безпрецедентно! Общинският съвет на Кърджали ще заседава при закрити врати, съветниците на дистанция един от друг в Културния дом

Безпрецедентно заседание при закрити врати ще проведе на 31 март Общинския съвет в Кърджали. Съветниците ще се съберат не в залата на Бизнесинкубатора , а в тази на Културния дом, която разполага с 400 места и те ще имат възможност да спазят задължителната дистанция от 2 м.Няма да бъдат допуснати граждани, гости и журналисти. Това съобщи за Кърджали председателят на местния парламент Юсеин Ахмед. Той подчерта, че сме изправени пред извънредна ситуация,която налага и извънредни мерки. Съветниците трябва да дават пример в спазването на разпоредбите на закона, лаконичен бе Юсеин Ахмед.

  Юсеин Ахмед не изключи и възможността сесията да бъде отложена,заради епидемиологичната обстановка в страната и общината.Решение за това ще вземе Общинския кризисен щаб.

  Председателят на Общинският съвет подчерта, че още в понеделник са приключили заседанията на постоянните комисии и материалите за сесията са готови за внасяне в пленарно заседание.Ще се работи по 31 точки в дневния ред.

  Общественици, участвали в работата на Общинския съвет през годините на демократичните промени не помнят друг случай, когато местния парламент е заседавал при закрити врати.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини