Наплив от млади хора от Смолян за доброволци, за ден се записали повече от 30 души

Само за един ден над 30 души, повечето от които млади хора, са подали заявление до Община Смолян и са пожелали да се включат като доброволци. Припомняме, че на 25 март община Смолян обяви, че прави списък от имена на доброволци и даде електронен адрес за заявки.

Те ще подпомагат Общинския кризисен щаб, като се включат в доставките на продукти и пособия от първа необходимост и лекарства по домовете на хората от рисковите групи- възрастни, болни, самотноживеещи и лица под карантина.
Доброволците могат да се включат и при дезинфекцията на обществените места.

„За сега нямаме нужда от подобна помощ, но тя ще бъде много необходима и полезна при нужда, ако ситуацията се усложни, да се надяваме, че това няма да се случи, но трябва да имаме готовност.“, каза секретарят на община Смолян Момчил Николов. По думите му масово млади мъже се записват за доброволци, като дори има цяла младежка организация от Смолян, която е заявила участие в бъдещи доброволни дейности, свързани с борба с коронавируса.

Ако сте готов да се включите като доброволец, моля пишете на следния електронен адрес /e-mail/: obshtina_smolyan@abv.bg, като напишете името си и телефон за връзка.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини