Журналистите от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ с най-много награди от Националния конкурс „Григор Попов“

Изображение 1 от 2

    Ботевци печелят колективната голяма награда на община Разград за цялостно представяне в разделите публицистика и радиожурналистика

    Домакините на Деветия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“- Разград обявиха големите награди за тазгодишното издание и бяха изключително приятно изненадани от популярността на инициативата сред ученици от цялата страна. Сред 230 участници и при сериозна конкуренция за раздел „Радиожурналистика“ комисия в състав:Валентина Колева и Марина Бенова – журналисти и Дамян Христов – специалист „Връзки с обществеността“ отличиха в трета възрастова група от девети до дванайсети клас.

    Iмястоза радиопредаване:клуб „Публична реч“ към ЕГ

    „Христо Ботев“,град Кърджали - Аплодисменти  за екипа на клуб „Публична реч“, реализирал радиопредаването  под ръководството и дългогодишната професионална подкрепа, ентусиазъм и креативност на Мария Каменова – главен редактор на „Радио Кърджали“. Това поредно отличие е морално удовлетворение от дългогодишната работаучастниците в клуба  - Анна Чорбаджийска, Магдалена Бойчева, Ралица Сидерова, Симона Гигова, Жулен Садула, Виктория Христова  от 10 клас и за  Надежда Карагьозова – ръководител на клуба.

    I място за радиоинтервю - Ралица  Сидероваот 10 клас, ЕГ „Христо Ботев“,успява и тази година да впечатли журито, спечелвайки отново на призовото място с интервю на тема: „За силата на доброто“.

    Комисията за раздел „Публицистика“ в състав:Иван Джебаров – публицист, белетрист, Галина Маринова – филолог, репортер и Димитър Петров – публицист, краевед присъди голямата колективна награда на община Разград за цялото представяне – в разделите „Публицистични материали за вестник“; за в. „Будилник“ и радиопредаванията в раздел „Радиожурналистика“ на екипа от Клуб „Публична реч“ от ЕГ „Христо Ботев“; гр. Кърджали. Адмирации за редакционната колегия на вестник „Будилник“, които по инициатива на Директора на ЕГ „Христо Ботев“ Маноил Димитров се заеха с издаването на училищен вестник. Идеята срещна широко одобрение и подкрепа и така за Коледа на бял свят се появи „Будилник“, а след това и втори брой, предстои издаването и на трети  и така напред из дебрите на журналистиката. Благодарности за професионалната помощ и споделения опит от страна на редакционната колегия на вестник „Нов живот“, под чието ръководство се осъществява  и със съдействието на учителите Надежда Карагьозова, Петя Илиевска и Катерина Дикмева отпечатването на  вестник „Будилник“.Ето и имената на ученическата редакционна колегия: Елица Караусева, Моника Заимова 9 клас, Мария Тонева, Седеф Рамадан, Виктория Христова, Жулен Садула, Магдалена Бойчева, Михаела Куцева, Илия Илиев от 10 клас.

    Поздравления и за спечелените индивидуални награди в раздел „Публицистика“ I място за есекомисията присъжда наХюсеин Курт от 10 клас с есе на тема: „Ясни мисли за неясно бъдеще“, а с IIмястоза репортаж бе отличенаКалина  Стайковаот 10 клас с есе на тема: „От училищния двор до площада“. Благодарности за високите постижение от името на ръководството на ЕГ „Христо Ботев“ и пожелания за бъдещи успехи.

    Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия в Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини