Volkswagen отписа автомобилите с газови двигатели

Volkswagen обяви, че прекратява разработването на автомобили с газови двигатели, като вместо това възнамерява да се фокусира още повече върху производството на електрически превозни средства.

В интервю за Handelsblatt директорът за развитие на VW Франк Уелш казва, че миналата година компанията е продала само 110 000 превозни средства, работещи с компресиран природен газ (CNG), по целия свят. Това не е достатъчно, за да оправдае по-нататъшните инвестиции в тази област.

Уелш уточнява, че 19 модела с газово оборудване от марките VW, Audi, Skoda и Seat ще продължат да излизат на пазара, но компанията няма да пуска техни наследници. Според мениджъра, газовите автомобили не са много популярни сред клиентите.

Жизненият цикъл на един модел е около 7 години, така че за CNG автомобилите не остава много време. Освен това след пет години в Европа влиза в сила новият екологичен стандарт Euro-7 с по-строги стандарти за емисии, което ще направи невъзможно използването на редица газови двигатели на VW.

Уелш изтъква, че отказът от по-нататъшно надграждане на CNG автомобилите ще позволи на VW да се съсредоточи върху електрическите превозни средства с нулеви емисии, които компанията планира да превърне в „мейнстрийм” през следващите години.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини