Благотворителен концерт в подкрепа на петима абитуриенти от Хасково

    Петима абитуриенти в нужда от Хасково ще бъдат подпомогнати. В подкрепа на дванайсетокласниците е организиран благотворителен концерт под мотото "За един абитуриент". Инициативата за това е на сдружение "Блестунка" и в частност на председателя Теменужка Караджова.

    Каузата "За един абитуриент" се организира за втора поредна година в страната. "Целта е да се подпомогнат деца в нужда - деца на самотни родители, такива с телкови решения, които не могат да посрещнат своя абитуриентки бал сами и по този начин ние ги поощряваме - купуваме им тоалети, обувки, куверти и всичко необходимо за този вълшебен ден", каза Теменужка Караджова от Смолян. Първата благотворителна инициатива е била реализирана в родния й град миналата година, когато са подпомогнати 10 младежи. Тази година диапазонът е разширен и кампанията се осъществява и в други областни градове. Вече е проведена в Смолян, Пазарджик, Пловдив, а сега предстои и в Хасково. През 2020 г. ще бъдат подпомогнати общи 35 зрелостници в страната.

    Концертът в Хасково ще се състои на 5 март 2020 г., от 19 часа, в зала "Недялка Симеонова" в Бизнес центъра в Хасково, която е с капацитет 400 места. В него ще участват Кирил Атанасов и Ива, Денис Мухаров, Елена Караславова, балет "Тангра", Фанка Койнарова, школата на Елена Беделева, Тодор и Донка Кожухарови. Входът за посещение е 10 лева, а покани могат да се вземат от касата на хасковския театър "Иван Димов".

    Със средствата ще бъдат подпомогнати две момчета - едно от ФСГ "Атанас Буров" и едно от ПГДС "Цар Иван Асен II", както и три момичета от ПГТ "Александър Паскалев". Имената на децата били подадени от директорите на училищата и класните им ръководители, които най-добре познават нуждата на абитуриентите.

    От сдружение "Блестунка" призоваха гражданите и гостите на Хасково да посетят концерта. "Хора, нека бъдем по-добри, нека подкрепим децата и им създадем една усмивка в този вълшебен за тях ден", апелира Теменужка Караджова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ба
      бат Христото
      7 0
      14:17, 27 фев 2020
      Нали общината отменя и забранява всички мероприятия и събирания? Пише го в по-отдолу тука!
      Как ще стане концерта преко забраната ?
    • 2
      Ан
      Анонимна помощ
      0 0
      17:22, 28 фев 2020
      Как мога да се свържа с г-жа Караджова или някой друг свързан с тази благотворителност? Бих желал да платя за костюма и обувките на абитуриент, а ако има и абитуриентка, за нея също искам да закупя рокля, обувки, да платя за прическа и грим, и всичко необходимо, стига да са сред нуждаещите се! Моля оставете информация тук!
    Последни новини