Руски губернатор пожела война на всяко семейство, ветерани научиха за 40 август 1941 г. (видео)

В световния списък на чиновническата глупост има нов руски принос. Ветерани от войната с много ордени и на преклонна възраст на голям концерт в Оренбург изгледаха презентация за заслугите на областта за победата с всевъзможни грешки, а после губернатор пожела война на всяко семейство.

По специално те можаха да научат какво е станало на 40 август 1941 година. Руските медии предават тържественото честване 3 месеца преди датата на 75-годишнинатаа. В случая невъзможната дата е на 58-тата секунада във видеото на канала "Ехото на Москва в Оренбург", което е от канала на ОРТ, но след реакциите от страна на потребители било премахнато оттам

Концертът дава старт на честванията на годишнината, които ще продължат през цялата година. Но в речта си губернаторът нещо обърква, като казва "Ние бихме искали войната да засегне всяко семейство" (на 4:23 във видеото), което също не остана незабелязано от медиите. Лента.ру публикува фала със заглавие "Руски губернатор пожела война на всяко семейство".

Губернаторът също така споменава за най-високия показател герои на (глава от) населението в областта.

Но хората са гневни и заради ръкописните текстове на английски на всики слайдове. И сред тях потребители на телеграм канала Grubnero откриха имената на американските мормони Харолд Бенгам Лий, Дейвид Оман Маккей, Хауърд Уилям Хънтър.

Правителството на региона отговорило на медията, че на концерта е показана работна версия на видеото. Тя била публикувана в социалните мрежи от губернатора и скоро премахната заради възмущението на потребителите на мрежата. Грешките регионалната власт обяснява с факта, че видеото е било подготвено от пресслужбата, без да се отпускат допълнителни средства от бюджета.

Според изданието на концерта са били над 3500 души, включително ветерани, работници от тила, деца от войната, служители, духовници, общественици, жители на града и журналисти. Събитието било предавано на живо от ORT-Planet, но видеото впоследствие е изтрито.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ал
  Алкохолът не прощава..
  4 0
  07:56, 16 фев 2020
  Мизерията и нищетата докараха Русия до пълна разруха..... 130 млн. население е една четвърт от населението на ЕС...
  Величието на една държава не е размера на територията или населението (Индия, Русия, Китай) а как живеят хората там (Сингапур, Швейцария, Монако, Люксембург, и др). И в големите страни - Канада, Австралия, Германия, САЩ - които са магнит за мигранти от всякакав отенък. Боли ме сърцето за живущите в Евразия - то не беше крепостно право, болшевишки тормоз 100 години, ленинизъм - сталинизъм - колективизъм, та сега експорт на реваншизъм и биене в гърдите колко са велики... Но наистина са велики - по мазохизъм и способност да пакостят на цял свят с налудничави идеи и манипулации.
 • 2
  Ст
  Стара чанта
  1 0
  18:48, 16 фев 2020
  Колко века още ще са нужни на рашките, за да влезнат в час, да се видят къде са и да спрат с тези имперски мании ? Танкове и водка - това е богатата руска душевност !

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини