The Witcher счупи рекорда за зрители на Netflix, но с огромна уловка

Няма съмнение, че ТВ екранизацията на The Witcher се приема добре, но ако сте таили някакви съмнения – например заради противоречивите ревюта – новите данни на Netflix не остават съмнение за това. 

Обявявайки резултатите си за последното тримесечие на 2019 г., компанията разкри данни за зрителите на The Witcher, както и новите сезони на The Crown и You. Но именно воденият от Хенри Кавил The Witcher чупи зрителските рекорди. За четирите седмици от премиерата му, сериалът е гледан от 76 милиона домакинства, което го прави най-гледаният първи сезон на ТВ сериал изобщо.

Има обаче една уловка. Netflix наскоро промени начина, по който отчита „гледанията“.  Досега компанията броеше за такова всеки акаунт, гледал поне 70 процента от един епизод на сериал или 70 процента от филм. Сега обаче мярката не обхваща конкретен обем от продукцията, а по-абстрактното „достатъчно дълго, за да показва, че изборът е бил умишлен“, което може да бъде и само две минути. По тази доста по-разтеглива мярка The Witcher става най-гледаната в първия си сезон оригинална продукция на Netflix. Сериалът бе подновен за втори сезон още преди старта на първия.

Междувременно драмата You е била гледана от 54 милиона домакинства, а третият сезон на кралската драма The Crown, който е първият с новия актьорски състав е гледан от 21 милиона домакинства.

При филмите не особено добре приетият екшън 6 Underground на Майкъл Бей с Раян Рейнолдс е гледан от 83 милиона домакинства.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини