Камарата на строителите поема водопровода от Мало Бучино до Перник

От Камара на строителите в България предложиха на правителството помощ и подкрепа за изграждане на помпената станция и водопровода от Мало Бучино до Перник. Новината съобщи регионалният министър Петя Аврамова на брифинг в Министерския съвет.

Това, което декларираха представителите на Камара на строителите - пълна мобилизация на всички фирми, които имат опит в изграждането на ВиК мрежи, за да може в максимално кратки и бързи срокове водопроводът от 13.5 км да бъде изпълнен, както и помпената станция към него.

Аврамова благодари от името на премиера Бойко Борисов и от цялото правителство за готовността в критичната ситуация за овладяване на кризата в Перник за помощта на фирмите в България за справяне с проблема.

Икономическият министър Караниколов обясни, че на заседанието на Министерски съвет се е взело решение в порядъка до днешния ден министрите на икономиката, на регионалното развитие и на екологията да поискат съгласие от Столичния общински съвет през мрежата на СО да се пренасочи водосбора на яз. "Белмекен" през Бели Искър да преминат в Перник.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини