Над 130 поразени от мистериозния китайски вирус за 2 дни, трети смъртен случай

Китайските власти потвърдиха 136 нови случая на мистериозния вирус само през последните два дни, отбелязвайки за пръв път, че инфекцията е била потвърдена в страната и извън град Ухан, предаде Би Би Си. Потвърден е и трети смъртен случай в страната.

Новите случаи са в Ухан, Пекин и Шънджън. Двама от заразените в Пекин са пътували до Ухан. В Шънджън 66-годишен мъж е проявил симптоми на вируса също след като посетил свои роднини в Ухан.

Южна Корея днес също съобщава за първи потвърден случай на вируса, след като това направиха Тайланд и Япония - два са случаите в Тайланд, един - в Япония. И тримата са пътували до Ухан. Пациентката в Южна Корея е 35-годишна китайка, която дошла в страната от Ухан. Тя е изолирана от останалите пациенти в местна болница.

Общият брой на потвърдените заразени надхвърля 200. 170 души в Ухан са в болница, 9 от тях са в критично състояние.

Здравните власти идентифицираха инфекцията, която първо се появи в Ухан през декември, като щам на коронавирусите. Казват, че той води до вирусна пневмония, но все още има много неизвестни за вируса.

Рискът се увеличава сега, защото предстоят празниците за Китайската нова година, за които милиони хора ще пътуват до Китай, за да бъдат заедно със семействата си.

Източник: offnews

Коментари в сайта

Последни новини