Близо 600 ученици се явиха на математическо състезание в ПМГ

  Близо 600 деца участваха в традиционното Коледно математическо състезание в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково.

  В математическата надпревара участваха деца от 1 до 12 клас. Организира се от Съюза на математиците в България. Времето за работа бе фиксирано – по-малките имаха 90 минути на разположение за работа, а по-големите - 120 минути. Задачите са от учебния материал и логически задачи.

  Резултатите ще станат ясни до два дни. Учениците, постигнали добри резултати ще се класират за националния кръг

  Haskovo.net

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Д-
   д-р Радева
   6 -1
   02:12, 16 дек 2019
   На аритметиката се обръща внимание, а не се обръща никакво внимание на гръбначните изкривявания и зрението на подрастващите! Всяко второ дете е с влошено зрение или друго очно отклонение !
   • Ив
    Иван
    6 -1
    10:16, 16 дек 2019
    - всичките раждания ги правите със секцио, недоносените деца имат проблеми със зрението!
    - телефони, таблети, лаптопи, телевизия по цял ден прави миопия, засегнати са всички от 3г. до 20г.
  • 2
   Ро
   Родител
   11 -8
   08:53, 16 дек 2019
   Тези съзтезания са абсолютно безсмислени. Правят се само за събиране на пари. И за избиване на родителки комплекси. Пращах сина си на всички математически съзтезания от първи до 7 клас. Не , че е добър по математика. Точно обратното. Просто за дисциплиниране.
   50% от задачите , които се решават там са непознати на децата от всяка възрастова група. Не се преподават в училище , не познават логиката им , но въпреки това учителите по математика изнудват родителите - Хубаво е да отиде. Не зависи оценката от това , но ... . И родителите хукват - Коледно , Салабашев , Кенгуру , Великденско . И накрая 35 точки среден резултат след 7 клас.Явили се 1000 деца след 7 клас и до първите 100 се изчерпват точките до 45.
   • Jo
    John
    8 -4
    10:18, 16 дек 2019
    Май се е метнал на Вас, като гледам и по пунктуация сте тройкаджия!
  • 3
   Не
   Не е така
   12 -1
   09:08, 16 дек 2019
   Който си е математик и има логическо мислене си личи добре е децата да се пробват и развият тези възможности

  Хороскоп за 20.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
  20 яну 2020
  Последни новини