Близо 600 ученици се явиха на математическо състезание в ПМГ

  Близо 600 деца участваха в традиционното Коледно математическо състезание в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково.

  В математическата надпревара участваха деца от 1 до 12 клас. Организира се от Съюза на математиците в България. Времето за работа бе фиксирано – по-малките имаха 90 минути на разположение за работа, а по-големите - 120 минути. Задачите са от учебния материал и логически задачи.

  Резултатите ще станат ясни до два дни. Учениците, постигнали добри резултати ще се класират за националния кръг

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Д-
   д-р Радева
   6 -1
   02:12, 16 дек 2019
   На аритметиката се обръща внимание, а не се обръща никакво внимание на гръбначните изкривявания и зрението на подрастващите! Всяко второ дете е с влошено зрение или друго очно отклонение !
   • Ив
    Иван
    6 -1
    10:16, 16 дек 2019
    - всичките раждания ги правите със секцио, недоносените деца имат проблеми със зрението!
    - телефони, таблети, лаптопи, телевизия по цял ден прави миопия, засегнати са всички от 3г. до 20г.
  • 2
   Ро
   Родител
   11 -8
   08:53, 16 дек 2019
   Тези съзтезания са абсолютно безсмислени. Правят се само за събиране на пари. И за избиване на родителки комплекси. Пращах сина си на всички математически съзтезания от първи до 7 клас. Не , че е добър по математика. Точно обратното. Просто за дисциплиниране.
   50% от задачите , които се решават там са непознати на децата от всяка възрастова група. Не се преподават в училище , не познават логиката им , но въпреки това учителите по математика изнудват родителите - Хубаво е да отиде. Не зависи оценката от това , но ... . И родителите хукват - Коледно , Салабашев , Кенгуру , Великденско . И накрая 35 точки среден резултат след 7 клас.Явили се 1000 деца след 7 клас и до първите 100 се изчерпват точките до 45.
   • Jo
    John
    8 -4
    10:18, 16 дек 2019
    Май се е метнал на Вас, като гледам и по пунктуация сте тройкаджия!
  • 3
   Не
   Не е така
   12 -1
   09:08, 16 дек 2019
   Който си е математик и има логическо мислене си личи добре е децата да се пробват и развият тези възможности

  Хороскоп за 03.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  03 авг 2020
  Последни новини