Банковата служителка, източила 1 млн. лева, ги пращала на виртуален любовник

"Самоличността на мъжа, за когото се твърди, че е получил близо 1 милион лева от банкова служителка, е установена. Предстои да се докаже дали той наистина е съучастник в престъплението". Това заяви в ефира на "Здравей, България" по "Нова телевизия" окръжният прокурор във Варна Красимир Конов.

"Предвиденото наказанието за служителката е затвор за 10 години или повече. Служителката е задържана за срок до 72 часа. Ще бъде решено дали тя ще бъде задържана за постоянно" , поясни Конов. Той допълни, че засегнатите хора са около 30.

Във вторник 38-годишната специалистка Невена Й. беше арестувана за източване на 1 милион лева от сметки на клиенти. Сигнал за деянието е подаден от финансовата институция, съобщиха от прокуратурата.

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща й изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични. 

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Това не е истинското име на мъжа, на когото Невена изпратила общо 970 000 лева за трите години връзка в интернет и социалните медии.

Очаква се днес Окръжната прокуратура да поиска постоянен арест на задържаната банкова служителка, обвинена в длъжностно присвояване.

38-годишната специалистка от отдел "Банкиране на дребно" в клон на българска банка във Варна е задържана до 72 часа с постановление на дежурния прокурор в Окръжната прокуратура във Варна.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Още новини

Последни новини