Банов бил откровено дезинформиран по делото за Ларгото

Министърът на културата Боил Банов категорично заяви, че  не е знаел за реалната ситуация по делото, което ведомството му води за Ларгото. По думите му той е бил „откровено дезинформиран“ от служители в министерството. Изявлението министърът направи по повод нападките на БСП в кулоарите на НС днес за това как Министерството на културата пропуснало да обжалва в срок пред Върховния касационен съд решението по делото за забавеното строителство на Ларгото. По -късно темата коментира по БНР и евродепутатът Елена Йончева. Случаят "Ало, Банов съм" е пример как се бори корупцията в България", посочи тя.

Елена Йончева изтъкна, че Министерството на културата не само няма да получи неустойка от малко над 750 хил. лева, но и ще трябва да плати и над 73 хил. лева разноски.

„Колко трябва да ми е акълът след като ме разследва прокуратурата, след вероломната атака на БСП, да правя каквото и да е, да спирам или възпрепятствам такова дело. Това може да го роди само болен мозък!“, каза Боил Банов на нарочна разгорещена пресконференция.

По думите му днешната афера е продължение на сигнала на Елена Йончева "Ало, Банов съм".

„Аз считам че този акт е продължение на това, което се случи по повод сигналите на Елена Йончева и поради тази причина всичко, което ние събираме като информация по този случай, ще бъде внесено от мен в прокуратурата за пълно разнищване.

Който и в министерството да е замесен и е знаел за събитията, ще понесе своите наказания и лично от мен ще бъде даден на прокуратурата, допълни още Банов. Той изрази съмнения, че събитията не са случайни и имат за цел уронване на престижа на МК и лично неговия.

Банов подозира, че служители от правния отдел на министерството са в сценария. Става въпрос за висока длъжност на юрист от Правна дирекция към МК. Такава грешка е недопустима от хора с дълъг стаж, подчерта Банов.

Той е назначил дисциплинарен съвет към МК, който да разгледа работата на съответните служители.

„Явно целият сценарий е бил да ми се вземе главата много по-рано, но моята глава е здрава карловска и трудно пада.“, каза още Банов. Той призна, че  е излязъл да говори пред медиите по случая по заръка на министър-председателя Бойко Борисов.

Заради новият скандал той посочи, че пропуска важна среща утре в Санг Петербург с руския си колега. Той нарече иронично Елена Йончева „боркинята за правда и свобода“ и допълни, че нападенията срещу него били винаги в ключови моменти.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
15 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
15 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
15 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
15 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
15 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
15 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
15 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
15 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
15 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
15 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
15 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
15 юли 2020
Последни новини