Банов бил откровено дезинформиран по делото за Ларгото

Министърът на културата Боил Банов категорично заяви, че  не е знаел за реалната ситуация по делото, което ведомството му води за Ларгото. По думите му той е бил „откровено дезинформиран“ от служители в министерството. Изявлението министърът направи по повод нападките на БСП в кулоарите на НС днес за това как Министерството на културата пропуснало да обжалва в срок пред Върховния касационен съд решението по делото за забавеното строителство на Ларгото. По -късно темата коментира по БНР и евродепутатът Елена Йончева. Случаят "Ало, Банов съм" е пример как се бори корупцията в България", посочи тя.

Елена Йончева изтъкна, че Министерството на културата не само няма да получи неустойка от малко над 750 хил. лева, но и ще трябва да плати и над 73 хил. лева разноски.

„Колко трябва да ми е акълът след като ме разследва прокуратурата, след вероломната атака на БСП, да правя каквото и да е, да спирам или възпрепятствам такова дело. Това може да го роди само болен мозък!“, каза Боил Банов на нарочна разгорещена пресконференция.

По думите му днешната афера е продължение на сигнала на Елена Йончева "Ало, Банов съм".

„Аз считам че този акт е продължение на това, което се случи по повод сигналите на Елена Йончева и поради тази причина всичко, което ние събираме като информация по този случай, ще бъде внесено от мен в прокуратурата за пълно разнищване.

Който и в министерството да е замесен и е знаел за събитията, ще понесе своите наказания и лично от мен ще бъде даден на прокуратурата, допълни още Банов. Той изрази съмнения, че събитията не са случайни и имат за цел уронване на престижа на МК и лично неговия.

Банов подозира, че служители от правния отдел на министерството са в сценария. Става въпрос за висока длъжност на юрист от Правна дирекция към МК. Такава грешка е недопустима от хора с дълъг стаж, подчерта Банов.

Той е назначил дисциплинарен съвет към МК, който да разгледа работата на съответните служители.

„Явно целият сценарий е бил да ми се вземе главата много по-рано, но моята глава е здрава карловска и трудно пада.“, каза още Банов. Той призна, че  е излязъл да говори пред медиите по случая по заръка на министър-председателя Бойко Борисов.

Заради новият скандал той посочи, че пропуска важна среща утре в Санг Петербург с руския си колега. Той нарече иронично Елена Йончева „боркинята за правда и свобода“ и допълни, че нападенията срещу него били винаги в ключови моменти.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
04 апр 2020
Последни новини