Иво Димов: ГЕРБ се утвърди като лидер в общината. Предстои ми тежък мандат. Вече започнахме работа по бюджет 2020

Изображение 1 от 3

    "Изказвам искрена благодарност към тези наши съграждани, които ни подкрепиха в политиките и проектите, които искаме да продължим и реализираме в Димитровград. 11632 души, което са 54.52%, дадоха своя вот за нас, което мисля че е достатъчно убедителна победа. Това е едно огромно признание за свършеното до момента и същевременно огромна отговорност, която надявам се с общинския съвет да успеем да оправдаем." С тези думи започна пресконференцията, дадена днес от кмета Иво Димов и политическа партия ГЕРБ в Димитровград.

    Кметът благодари и на екипа и всички хора, които са били част от неговата кампания, че са направили една позитивна и успешна кампания.

    "Динамиката на времето и процесите е огромна и твърде бърза, така че не могат да се вземат като абсолютен аналог резултатите от предходните местни избори през 2015 година. Още повече, че имаме и променена демографска картина на избирателите, които са с близо 3 100 човека по-малко, но подкрепата за мен е достатъчно категорична", заяви Иво Димов.

    Новият общински съвет на Димитровград

    Димов посочи, че ГЕРБ печели във всички градски секции, с изключение на местата с компактна ромска маса. Това, че ГЕРБ взема кметския стол в 7 малки населени места показва, че партията има и подкрепата по селата. За пръв път ГЕРБ печели кмет във втория град в общината, Меричлери, където управлението поема Йордан Милев. Тепърва парията ще анализира загубата си в село Горски извор. „Там имаме категорична подкрепа за кмет на община и за съветническа листа, и отлив от гласовете за кандидата ни за кмет на селото. Другите села, в които партията не успя да спечели, са Странско и Крепост, в село Крепост тази неделя ще има балотаж.

    Балотаж в Крепост, Меричлери и 10 села си избраха кмет от първия път

    Според Димов факта, че ГЕРБ ще има по-малко общински съветници от досега, се дължи на ниската избирателна активност. За листата на управляващата партия, гласа са си дали 7175 души (40,5%), което ще вкара 15 общински съветника и губи пълното си мнозинство за следващите 4 години. „Предвид ниската избирателна активност не мисля, че резултатите са отстъпление, защото ГЕРБ е водеща политическа сила. Разбира се, по-добре е човек да работи с пълно мнозинство, но това за мен не е проблем. Мисля, че при тази конфигурация в общинския съвет, ние ще имаме много по-голяма подкрепа. Надявам се с новия ОбС да работим и мислим в една посока. Отворен съм към всяка подадена ръка, която е в интерес за развитието на Димитровград. Надявам се годините на конфронтация, злепоставяне и саботиране на дейността на общинска администрация по различни начини в ОбС, включително и чрез раздуване на разходите, да е отминало. Надявам се на разум, съвет и отговорност от новите съветници, за да продължим да надграждаме”, коментира Иво Димов.

    Димов коментира, че въпреки безспорния изборен успех на ГЕРБ, спечеленият трети мандат ще бъде и най-трудния за него като кмет. „Очакванията на хората са големи. Отсега започваме с работата и вече работим по структурирането на общинския бюджет за следващата 2020 година”, обяви кметът. Вече с неговия екип са започнали работа по един от най-важните рамкови документи на Общината, като се очаква капиталовата субсидия от държавата да бъде увеличена с близо 100 000 лева и 45 000 лева увеличение по изравнителната субсидия. Готви се и първото заседание на Общинския съвет, което да се проведе идната седмица, където да се закълнат новоизбраните кметове и да се ситуира новия общиснки съвет.

    На пресконференцията Димов коментира, че според него БСП е най-гомения губещ на тези Местни избори, защото гласувалите за тях са по-малко, в сравнение с гласувалите за БСП на Евроизборите, състояли се тази година.

    Иво Димов поздрави и колегата си Станислав Дечев, който спечели кметския пост в съседно Хасково, както и всички кметове на ГЕРБ в областта.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Дг
      Дград
      8 -1
      18:40, 29 окт 2019
      Кажете им на тези вашите фирми да крадат по-малко. Търсят се хора, които да милеят за ОБЩОТО благо. Досега - никой. ( или както бихте казали Вие гн Димов "трябва са луди...")
    • 2
      Ми
      мишко
      5 -6
      20:18, 29 окт 2019
      горски извор и каснаково са лодлоги на мамин стефчо тя мама обиколи всицки селски секции но удари пак на скала не на камък
    • 3
      Та
      Табаков
      2 -1
      08:31, 31 окт 2019
      Господин Димов,Вчера пред хотел в града ученици се радваха да се снимат с един траверс! Пищяха като обезумели,особенно момичетата. Чудихме се какво става,манифестация ли ще има. По едно време излезе един слаб мъж с дълга до кръста черна коса и с дамска чанта.Децата наизвадиха телефоните ,цигарите и искаха да се снимат с него. Беше сензацията на утрото. До какво падение сме достигнали само! Това ли са ценностите,на които възпитаваме децата си и за какво образование иде реч? Така ли ще я караме,г-н кмете?!
      • Н
        Н
        0 0
        11:13, 2 ное 2019
        И какво да направи кмета? Да обикаля улиците и да раздава шамари?? Ако нещо ви се струва незаконно, има си органи на реда към които да се обърнете. Те са отделна структура, нямат нищо общо с Община Димитровград. Айде малко мислете.......

    Случаен виц

    Последни новини