Благотворителен концерт в подкрепа на малката Радост организират в Димитровград

Благотворителен фолклорен концерт в помощ на малката Радост от Димитровград организира НЧ „Христо Ботев“-1902. 

Радост се ражда недоносена и тежи едва 1 кг. Преждевременното ѝ раждане е довело до кръвоизлив в мозъка, хидроцефалия, неврохирургична операция. Следват прегледи и консултации с неонатолози, неврохирурзи, невролози, ортопеди, офталмолози, физеотерапевти, рехабилитатори, зрителни терапевти, логопеди много други специалисти.

На 3 месеца момиченцето започва ежедневна рехабилитация, която продължава и до днес. Макар и по-късно, детето се изправя, сяда самостоятелно и пълзи. Когато е на 2 години и 7 месеца е поставена диагноза Детска церебрална парализа. Малката Радост претърпява няколко ортопедични операции за отпускане на сухожилията на крачетата и още по-усилена рехабилитация, както и операция на очите.

Радост провежда курсове на лечение в Истанбул, които са подобрили значително състоянието й, споделя семейството.

В нейна подкрепа НЧ „Христо Ботев“ 1902 организира благотворителен концерт, който ще се проведе на 6 ноември от 18:30 часа в Спортна зала „Младост“. Входът е с покани, които могат да се получат всеки работен ден в сградата на читалището в кино „Химик“, етаж 2, от 14:30 ч до 19:30ч.

Преди две години, читалището бе инициатор на концерт в подкрепа на две дечица от Димитровград - Габи и Радост, където се събра сумата от 7810лв, а на благотворителния базар, организиран от група майки от града и подкрепен от много училища и детски градини се събраха 7160лв.

Има създадена и страница за Радост във Фейсбук, както и дарителската сметка за набиране на средства:

Дарителска кампания „Да помогнем на Радост да проходи“
Банка ДСК
BIC – STSABGSF
IBAN – BG91STSA93000024757217 - в BGN
IBAN - BG09STSA93000024757820 - в USD
Титуляр: Радост Владимирова Дукова

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Йо
  йокин
  3 0
  18:10, 19 окт 2019
  Ще помогнем,ноооооооооооооо,трябваше ли изборите,да струват,70милиона,не може ли да се помогне на такива деца,в нужда?

Хороскоп за 21.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
21 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
21 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
21 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
21 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
21 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
21 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
21 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
21 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
21 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
21 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
21 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
21 ное 2019
Последни новини