Изморени от неизпълнени обещания – гражданите на квартали в Смолян сами бетонират улиците си

Изображение 1 от 3

  Сабрутев обеща силно местно управление с грижа за всеки гражданин

  На 12.10 кандидата за кмет на Община Смолян от коалиция „БСП за България“ Стефан Сабрутев заедно с кандидатите за общински съветници от БСП се срещнаха с жители на кварталите Средок, Чилингирска махала, Миньорските блокове и кв. Каптажа.

  За много от жителите на крайните квартали на град Смолян подобни срещи са единствният шанс някой да обърне внимание на проблемите им. „От Общината идват само преди избори, обещават, а после ни забравят.“ – негодуваха хората. Проблемите са едни и същи – работа на парче при изпълнение на инфраструктурни проекти, лошо планиране и изпълнение на поддържащи дейности и чувството, че хората са оставени на произвола, без никаква подкрепа от кметската администрация. На срещата в квартал „Средок“ събраното множество се оплака от сериозен проблем с канализацията - отпадните води се изливат директно в реката,, Общината е изпълнила проект и има прокарана канализация, но самите къщи не са включени. Това е пореден случай на работа през пръсти, с който се сблъскват кандидатите. „Всички тези проблеми са не просто решими, те нямаше да съществуват ако не се работеше за отбиване на номер, а се работеше с цел да се реши проблем“ отговориха кандидатите. В „Чилингирска махала“ хората имат друг подход – вече им е омръзнало да слушат обещания и от дълго време сами се справят с проблемите - сами бетонират улиците и сами ги чистят при снеговалеж. Жителите на квартала са изключително огорчени от отношението към тях, обещаното бързо се забравя, а проблемите остават. В „Миньорски блокове“ все повече самотни възрастни хора имат нужда от помощ, инфраструктурата на места е в толкова окаяно състояние, че придвижването е предизвикателство за възрастните хора, а през зимните месеца е направо невъзможно. Блоковете се наводняват при снеготопене или при по-силен дъжд, поради непочистване на речното корито и силен наклон на подпората. „Почистиха коритото от кръстовището на Карлък надолу, а нас отново ни изоставиха, толкова ли не можеха да почистят още 300метра?“ роптаеха излезлите хора. Жителите на квартал „Каптажа“ се оплакаха, че от години липсват мерки за безопасно пресичане на пешеходците – главната отсечка е изключително права, тротоари липсват, а колите минават с висока скорост покрай преминаващите деца и майки с колички. Стефан Сабрутев заяви, че ако получи нужното доверие ще вземе неотложни мерки, за да осигури нормален и по-спокоен живот:

  „Ние знаем за вашите проблеми, многократно сме ги поставяли на заседания на ОбС и пред кмета, но липсва отговор. За това и съзададохме нашата управленска програма с цел да решим точно подобни проблеми и да не позволяваме създаването на допълнителни такива. Общината има нужда от добър и умел стопанин. Знаем, че се чувствате изоставени, и за това ако бъдем избрани да управляваме сме се ангажирали с годишни срещи във всеки квартал, за да не си мислите, че се интересуват от вас само по избори. Силно местно самоуправление, с грижа за всеки гражданин, от това се нуждаем. От администрация, чуваща жителите на населените места, работеща с мисъл и сърце. Уверен съм, че можем заедно да реализираме управление на общинските дела. Дълг на всички ни е да изпълняваме обществената си роля, отстоявайки правото на всеки на по-високи стандарти и качество на живот. Това е политиката на управление, която ще изпълняваме. “

  Купуването и продаването на гласоев е престъпление!

  Още новини

  Хороскоп за 17.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вложите повече старание в работата си, взаимоотношенията ще ви подтикнат към размисъл и за други предстоящи събития. Здравословни неразположения и хронични страдания са измежду препятствията пред вас днес, но ще имате сили да ги преодолеете. Финансови сделки и удовлетворяващи ви споразумения.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионални срещи или други делови начинания ще заемат голяма част от времето ви днес. С участието си в съвместен проект с колеги ще дадете простор на творческата си мисъл и активни действия. Други ще се включат в подготовка на мероприятие от обществен характер.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Чудесно е, че сте ентусиазирани, но не действайте импулсивно, особено когато става дума за средства. Очакваните парични приходи няма да закъснеят и тревогите ви са неоснователни. Добра идея е да заделяте малко за непредвидени случаи. Въпреки, че съдбата е благосклонна към вас и няма да ви липсват в очертаващите се месеци.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще вземете решения, които ще се окажат важни за бъдещите ви действия. Развитията са на етап, който ще продължи, в зависимост от това, на кое ще дадете предпочитание. Като разумни хора, преди да пристъпите към конкретни действия, ще си дадете сметка за плюсовете и минусите, за да избегнете загубите.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В никакъв случай не се поддавайте на провокации днес, не позволявайте чужди недобри намерения да ви отклонят от поетата посока. Отнасяте се към близките си с разбиране и готовност да им помогнете, ако имат нужда, и те ви отвръщат със същото.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С повече ще се зарадвате, ако намерите най-прекия път към сърцето на човек, който не ви е безразличен. Може да бъде и колега. Работете в екип и дайте воля на желанието си всички да бъдат добре. Важно е, защото ще повишите тонуса и ще подобрите атмосферата, като я направите ведра и градивна.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вашата роля днес се състои в това да създавате баланс там, където е необходимо. Независимо дали става дума за емоции или професионални стремежи, вие сте тези които са в състояние да неутрализират излишните енергии. Възможно е вечерта да сте твърде уморени за забавления, затова прекарайте времето си сред спокойна обстановка далеч от шумни места.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес не действайте прибързано, особено ако се касае за делови решения. Наложителни са промени в плановете ви, тъй като се нагърбвате с изпълнението на прекалено много неща. Не се колебайте да посветите вечерта си на приятни занимания, които ще ви отморят. Роднините ще се отзоват на вашите нужди и с готовност ще ви подкрепят.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заложете на индивидуалните начинания днес и можете да разчитате на впечатляващи успехи. Работата в екип не би ви спорила и би ограничила сериозно възможността ви за бързи и находчиви действия. Нервите ви ще бъдат подложени на изпитание от ваш близък и като че ли най-доброто решение е да не взимате присърце проблемите му и да го оставите сам да поеме отговорност.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес попадате на възможност, която наистина не е за изпускане. Опитвате се да привлечете някого на своя страна, но това няма да се окаже нужно – той сам ще ви потърси съвсем скоро. Близък приятел ще има нужда от съвета ви относно нещо, което ви е добре познато. Опитайте се да му бъдете максимално полезни. Подобрявате отношенията си с любимия човек.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Забелязвате много неща, които сте пренебрегвали до този момент. Постарайте се да се споразумеете с човек от обкръжението си за нещо, което касае и двама ви. Ще успеете само, ако подходите търпеливо и имате достатъчно желание за компромис. Бъдете внимателни с интимния си партньор. Директността ви може да го нарани.
  17 фев 2020
  Последни новини