ОИК ще разпредели служебно ръководството на подвижната секция с 30 избиратели

Изображение 1 от 3

    Общинската избирателна комисия ще разпредели служебно ръководния състав на подвижната секция в Хасково. До това решение се стигна заради неразбирателството на представителите на политическите партии при консултациите в кметството днес.

    Те не се съгласиха с предложението на вр.и.д. кмет на Хасково Велин Балкански разпределението в секцията да остане като при предходните избори, а именно-7-членен състав на комисията, с председател от ДПС, зам.-председател от БСП, секретар от ГЕРБ и членове от ГЕРБ, БСП, Воля и Обединение патриоти.

    Смиляна Нитова, който преговаря за квотата на БСП, поиска председателското място и за него предложи Петър Христозов, а като Ангел Демирев, като резервен член. От ДПС обаче не се съгласиха да отстъпят позицията.

    В подвижната секция има 30 избиратели от цялата община. Това е числото на подалите заявки за гласуване в нея до последния краен срок по закон, който изтече на 12-ти октомври.

    Заради по-късния срок, в който се сформира тази секция, са и по-късните консултации за разпределението на членовете й от останалите секционни избирателни комисии.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Не
      неподвижната секция
      11 -1
      13:24, 14 окт 2019
      Биха ли могли от ЕСГРАОН да обявят колко по техни официални данни са жителите на община Хасково. Ако направят това ще видите, че избирателите по списък са повече от 10 000 души, от реалните избиратели. Или става дума за над 10 000 мъртви души. Не ни занимавайте с някакви си 30 човека. Смешно е. То и други комични работи има. Разгледайте какви физиономии ни облъчват от листите на всички партии. Добри Беливанов си има ром, който е общ работник. Каква ще я върши в съвета това момче? То бива популизъм, ама си има лимити. В ГЕРБ от призовата 27 позиция се е втренчил в нас Димитър Шалапатов. Той пък се е самопровъзгласил за историк. Кога се е преквалифицирал от несъстоял се строител със средно образование в историк не сме забелязали в залисията. В листата на "Заедно за Хасково" заедно с другите е Георги Пеев. И той въпреки образованието си на лелка в детска градина се е извисил до журналист. Ясно е, че недостойни хора се домогват да се набутат в местния парламент, ама нека не се представят за такива ,каквито не са. Градът е малък и ние си ги знаем, защото сами сме си ги отгледали със снизходителното отношение, което имаме към тях.
    • 2
      Бо
      Бондьо
      8 -2
      13:40, 14 окт 2019
      аз искам само да обърна внимание на кандидата на гер , че има едни лелки на
      ул. Каменна, дето не ги е здрависал. Не бива така, засягат са жените.
    • 3
      Jo
      John
      5 -2
      14:06, 14 окт 2019
      когато един кандидат ти обещае - работа, работа, работа, значи че ще ти увеличи поне три данъка!
    Последни новини