Григор Димитров пропусна два мачбола и отпадна в Ченду

Григор Димитров отново беше затруднен и не успя да преодолее второто си препятствие на турнира в Ченду. В спор за място в полуфиналите българинът загуби със 7:5, 6:7 (9), 6:7 (3) от Александър Бублик от Казахстан.

Димитров, който беше останал най-високо поставеният тенисист в турнира, не можа да повтори най-доброто си класиране в Ченду. През 2016 г. той стигна до полуфиналите, където загуби от Алберт Рамос-Винолас.

Бубик затрудни Димитров със силния си сервис, като казахстанецът пласира цели 35 аса и направи 15 двойни грешки.

Димитров започна силно мача, като даде едва три точки на съперника си в първите три гейма. Бублик обаче бързо върна пробива и двамата започнаха да печелят лесно сервис геймовете си. В заключителната част Димитров спечели подаването на съперника, с което взе първия сет.

Сервиращият продължи да има предимство, като се стигна до тайбрек. В него Димитров имаше два мачбола при сервис на Бублик, който измъкна сета след 11:9 точки.

Пропуснатите възможности оказаха отрицателно влияние върху играта на българина. Той беше пробит и изостана с 0:3 гейма, но успя да се събере и изравни за 4:4. Димитров показа колебания, когато сервираше да остане в мача, но се измъкна, като спаси мачбол.

В тайбрека на третия сет обаче българинът отново рухна и изостана с 1:6, като беше късно за нов обрат.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини