Изненада: Сериалът Властелинът на пръстените ще се снима в…

За всеобща огромна, неочаквана и озадачаваща изненада… сериала „Властелинът на пръстените“ на Amazaon Studios ще се снима в Нова Зеландия. Там бе мястото, където Питър Джаксън засне неговата трилогия „Властелинът на пръстените“ и последващата трилогия „Хобит“. Подготовката за снимките на продукцията вече е в ход. Камерата ще се завърти по-късно тази година, в Оукланд.

Трябваше ни нещо епично. За да вдъхнем живот на примитивната красота на втората епоха на Средната земя, но трябваше нещо с девствени брегове, гори и планини. Място, което да притежава световно призната сценография, студия и висококвалифицирани служители и екип. Щастливи сме да обявим официално, че Нова Зеландия ще бъде домът на нашия сериал, който ще разкажем и базираме на историите на Джей Ар Толкин. Благодарни сме на хората и правителството на Нова Зеландия за подкрепата, по време на подготовката за старта на снимките. Гостоприемството с което ни посрещнаха вече ни накара да се чувстваме у дома. Нямаме търпение да задълбочим партньорството си в предстоящите години. – споделиха изпълнителните продуценти на сериал Джей Ди Пейн и Патрик Макай Сериала Властелинът на пръстените

Историята се развива в Средната Земя, много преди „Задругата на пръстена“. Информация за актьорския състав едва се процежда, но със сигурност знаем, че Уил Поултър (Трилогията „Лабиринтът“) е поел една от главните роли.

Първите два епизода ще са режисирани от Хуан Антонио Байона („Джурасик Свят: Рухналото кралство“).

Историята се развива в период, между който и „Задругата на пръстена“ има около 3000г.  Първия филм на Питър Джаксън закачи втората епоха, показвайки последния съюз на хора и елфи в битка срещу Саурон. Цялата епоха покрива около 3441г. Тя започва с победата над Моргот (мрачния лорд преди Саурон). Потенциалът в историята е огромен. Той включва дори възхода на Саурон, създаването на единствения пръстен, появата на пазителите на пръстена и др.

Източник: http://cineboom.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини