Учениците от "Васил Левски" започнаха учебна година с нови униформи

  Учениците от хасковското СУ "Васил Левски" започнаха новата учебна година с нови униформи. Голяма част от децата днес бяха облечени с червени тениски с лого на училището, които са елемент от облеклото.

  Въвеждането на униформата е по решение на Педагогическия съвет, на който са присъствали членове на Обществения съвет, на Училищното настоятелство и на Ученическия съвет, обясни директорката на школото Милена Михайлова. Тя поясни, че идеята за униформата е подкрепена от 650 родители. Изработването на облеклата е дело на хасковска фирма.

  Тази години в училището са записани 710 ученици. Те са разпределени в 31 паралелки. 490 ученици са обхванати в целодневна форма на обучение. За първи път прагът на школото прекрачиха 104 първокласници.

  За учениците новата учебна година започна с тържество в двора на школото с песни и танци. Беше посрещнато знамето на училището, а под звуците на националния химн бе издигнат български флаг. Отец Никола отслужи тържествен водосвет за здраве и благодат за новата учебна година.

  Слово пред присъстващите произнесе директорката Милена Михайлова. Тя поздрави учениците с първия учебен ден и им пожела успешна и ползотворна учебна година, изпълнена с приятни емоции. На педагозите пожела здраве и сили, които ще са им нужни да раздават любов, опит и пример на учениците в школото.

  Сред официалните гости бяха областният управител на Хасково Станислав Дечев, Иван Ванчев - началник отдел в Регионалното управление на образованието и Наталия Пачеманова - шеф на дирекция "Европейски и национални програми и проекти и екология" в община Хасково, поято прочете поздравителен адрес от кмета Добри Беливанов.

  След официалната церемония всички ученици се отправиха към класните стаи. Първи бяха децата от подготвителната група и пърокласниците, придружени от класните им ръководителки, които минаха под специално изработена арка от балони. Влизайки в класните стаи ги очакваха комплекти с учебници.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Цв
   цветар
   20 -36
   11:49, 16 сеп 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   Уч
   Учителка от училището
   15 -6
   18:44, 16 сеп 2019
   Униформите са много хубави. Не може на училище да ми идват с фланелки до кръста и разръфани дънки
  • 3
   Се
   Седесар
   4 -3
   08:37, 17 сеп 2019
   Ало учителката нали за това се борихме да няма униформи всеки да ходи както иска ---със гащи без гащи със дънки с плънки Каекви са тия болшевишки измишльотини Нали за това ревяхме до посиране СДС СДС СДС а някои наистина се посираха тае вмирисваха околната среда
  • 4
   Въ
   Възмутен
   8 -1
   10:03, 17 сеп 2019
   с това червено приличат на митинг на БСП, или агитката на ЦСКА...ало, какво става

  Хороскоп за 15.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В работата си срещнете разбиране и с общи усилия ще приключите задачите си днес. Някои от вас ще получат очакваните финансови средства, с които ще започнат своя нов бизнес. Активността ви по отношение на предстоящо събитие ще е голяма и така си осигурявате безпрепятственото му осъществяване.
  15.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с търговска или някакъв вид посредническа дейност. Успявате да реализирате свой проект, който дълго време е чакал удобен случай. Очаква ви скорошна стабилизация във финансов план, която ще ви даде възможност да си отдъхнете. Зарадвайте свой близък с нещо, за което знаете че ще му хареса.
  15.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не бъдете нетърпеливи. Възможна е ситуация, провокирана от невъзможността ви да влезете в тон с околните. Изяснете пред себе си причините за подобно настроение. Ако ви измъчват парични проблеми, много скоро ще се зарадвате на неочаквани приходи. В любовта обаче ще ви се наложи да се разделите с обзелата ви апатия.
  15.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Този ден ви предлага различни изненади в професионален и личен план. Заети сте с твърде много неща наведнъж, което в определен момент може да се окаже доста изтощително. Преценете на което можете да се посветите в момента и не се колебайте да отложите останалите си ангажименти. Сърдечният ви партньор ще ви разбере и подкрепи решението ви.
  15.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате добри професионални шансове днес, които обаче ще трябва да използвате докрай и без колебание. За предпочитане е да действате самостоятелно, тъй като това ви гарантира по-бърз напредък и независимост. Бихте могли да имате проблеми само когато ви се наложи да взимате важни решения, но бъдете сигурни че близките ви няма да ви лишат от съветите си в такъв момент.
  15.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  При част от вас днес се наблюдава временен застой в професионалното развитие, но това съвсем не бива да ви притеснява. Имате възможност добре да обмислите позициите си и да намерите своите бъдещи шансове за реализация. Ваш близък се заема с нещо, което е твърде неподходящо за него, вие можете да се произнесете деликатно по този въпрос.
  15.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате много добри шансове през този ден, но е желателно да не допускате емоциите да ви пречат при взимането на решения. Действайте трезво и имайте предвид мнението на околните, което при всички случаи ще ви е от полза. Увереността е ваша силна черта и тя ви извежда с крачка напред пред останалите. Превърнете това в основното си предимство днес.
  15.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С хубави мисли ще посрещнете утрото и ще се радвате на живота си. Все повече осъзнавате колко щастливи хора сте, щом имате възможността да се занимавате с нещата, които ви доставят удоволствие и до себе си имате своите близки. Благородното ви отношение към някого ще му помогне.
  15.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Можете да получите много добро предложение в личен или професионален план стига да проявите необходимата гъвкавост да направите компромис. Ще имате и достатъчно време за почивка и забавления, просто не пренебрегвайте непосредствените си ангажименти. Многообещаващ флирт вечерта ще ви донесе нужното ви разнообразие и ще отвлече мислите ви в много приятна насока.
  15.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Обстановката около вас е благоприятна и някои съмнения, които сте имали до сега ще отпаднат сами. Желанието ви да успеете в дадено начинание е силно и в известна степен обременяващо. Изяснете за себе си приоритетите, които сте си поставяли и не робувайте на прекаления си максимализъм.
  15.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  По-малко говорете и повече слушайте какво се говори. С такова поведение е сигурно, че ще избегнете грешките и ще привлечете интереса към себе си. По отношение очакванията към вас се отнесете спокойно и направете необходимото, за да не разочаровате онези, които ви вярват.
  15.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успешен ден, особено за бизнеса. Задължително изпипвайте всички детайли при сключване на договори и сделки, за да спечелите. При общуването с околните бъдете по-търпеливи, за да не попаднете в конфликтна ситуация. Получавате средствата, от които отдавна имате нужда. Разбирателство и спокойствие у дома.
  15.10.2019
  Последни новини